Computerforensisches

De forensisch deskundigen van Digitpol onderzoeken, analyseren en herstellen forensische gegevens van computers, draagbare apparaten en harde schijven. We zorgen ervoor dat er geen digitaal bewijs over het hoofd wordt gezien en helpen in elk stadium van een onderzoek, ongeacht de grootte of locatie van gegevensbronnen. Claims van lekken, fraude, cyberspionage, financiële manipulatie, computercriminaliteit, wangedrag door werknemers en andere illegale of wrede acties vereisen dat bedrijven, advocatenkantoren en overheidsinstanties digitale forensische methoden inzetten om feiten samen te brengen die tot de waarheid leiden.

Ongeautoriseerde toegang

We onderzoeken en analyseren ongeoorloofde toegang of hackincidenten, zoals wanneer iemand zonder uw toestemming toegang krijgt tot uw computer of apparaat. Hackers kunnen toegang krijgen tot uw computer of apparaat via zwakke punten in de beveiliging, malware of phishing. Zodra ze uw accounts voor e-mail, bankieren of sociale media hebben gecompromitteerd, kunnen ze hun wachtwoorden wijzigen om toegang tot uw account te voorkomen. Oplichters sturen vaak berichten uit die mensen imiteren en naar valse websites leiden, of hen vragen om geld te sturen. Moderne aanvallen zijn zeer geavanceerd, de nep-websites lijken misschien echt.

Malware
Criminelen gebruiken mogelijk schadelijke software (of malware) om uw online activiteiten te controleren en schade aan de computer te veroorzaken. Malware wordt vaak gedownload wanneer mensen een geïnfecteerde e-mailbijlage openen of op een verdachte link in een e-mail klikken. Malware kan ook worden gebruikt om uw gebruikersnamen, wachtwoorden of andere informatie te stelen, die vervolgens wordt doorgestuurd naar een derde partij.

'Malware' is een verzamelnaam voor verschillende soorten malware, waaronder virussen, wormen, spyware, Trojaanse paarden of bots.

Geavanceerde aanvallen

Geavanceerde criminelen zijn dagelijks actief om kwetsbaarheden op computers en andere apparaten te misbruiken. Sommige van de technieken die ze gebruiken zijn onder andere:

  • ongeoorloofde toegang of hacking - wanneer iemand zonder toestemming toegang krijgt tot uw computer of apparaat,
  • malware - kwaadwillende software (zoals virussen, Trojaanse paarden en spyware) die uw online activiteiten controleren en schade aan de computer veroorzaken,
  • Denial of Service-aanvallen - een aanval die een computer of website met gegevens overlaadt, waardoor deze overbelast raakt en niet correct functioneert. Dit type aanval is vaker gericht op bedrijven dan op individuen.

Denial of service of distributed denial of service attacks

Cyberaanvallen komen vaak voor en vaak wordt een methode gezien als een denial-of-service-aanval die een computer of website overspoelt met gegevens, waardoor het systeem of de computer overbelast kan raken en het niet goed kan functioneren. In tegenstelling tot hacking of malware houdt het meestal geen toegang tot het computersysteem in. Een distributed denial of service-aanval (DDoS) is een denial-of-service-aanval die afkomstig is van meerdere systemen, vaak een netwerk van besmette computers.

Onze oplossing

De forensisch deskundigen van Digitpol onderzoeken, analyseren en herstellen forensische gegevens van computers, draagbare apparaten en harde schijven.

Wij zijn gespecialiseerd in het herstel van gegevens van mobiele en draagbare apparaten. Draagbare apparaten blijken in het merendeel van de onderzoeken waardevolle informatiebronnen te zijn.

Gegevensbronnen van de cloud vertegenwoordigen een virtuele goudmijn van mogelijk bewijsmateriaal voor forensische onderzoekers. Samen met gegevens van mobiele apparaten leggen ze vaak de details en kritieke verbindingen vast die onderzoekers nodig hebben om misdaden op te lossen. Toegang blijft echter een uitdaging.