[fl_builder_insert_layout slug="top-bar"]
Author:
Category Cyber beveiliging

Europese ziekenhuizen, waaronder Nederlandse, zijn waarschijnlijk getroffen door de pro-Russische hacktivistische groepering Killnet. Deze groep heeft DDoS-aanvallen aangekondigd op onder meer ziekenhuizen in landen die Oekraïne helpen in de oorlog tegen Rusland. 

Het NCSC staat in contact met haar nationale en internationale samenwerkingspartners, monitort de situatie en houdt zicht op de activiteiten van de hacktivistische groepering Killnet. Ook heeft het NCSC verschillende kennisproducten uitgebracht die kunnen helpen bij de mitigatie van DDoS-aanvallen (zie downloads hieronder). Z-CERT coördineert, als CERT voor de zorg, de situatie met betrokken partijen en monitort voortdurend.

Op dit moment worden de DDoS-aanvallen succesvol gemitigeerd en de impact van de aanvallen is beperkt. De uitgevoerde digitale aanvallen met hacktivistisch motief passen binnen de dreigingsscenario’s die in het CSBN beschreven staan.

[ad_2]

Source link

Wordt uw bedrijf getroffen door cybercriminaliteit?

Als u een cybercrime of cyberaanval overkomt, moet u snel reageren. Cybercriminaliteit in zijn verschillende formaten, zoals online identiteitsdiefstal, financiële fraude, stalking, pesten, hacking, e-mailfraude, e-mailspoofing, factuurfraude, e-mailzwendel, bankzwendel, CEO-fraude. Cyberfraude kan leiden tot grote ontwrichting en financiële rampen. Neem contact op met de hotlines van Digitpol of reageer online op ons.

Email: info@digitpol.com Bel: +31558448040

You must be logged in to post a comment.