Onderzoek Cybercriminaliteit

Cybercrime-onderzoek, of computergerichte misdaad, is een misdaad waarbij een computer en een netwerk betrokken zijn. De computer is mogelijk gebruikt bij het plegen van een misdrijf, of het kan het doelwit zijn. Cybercriminaliteit kan worden gedefinieerd als: "Overtredingen die worden gepleegd tegen personen of groepen van personen met een crimineel motief om opzettelijk de reputatie van het slachtoffer te schaden of lichamelijk of geestelijk letsel of verlies te veroorzaken aan het slachtoffer, direct of indirect, met behulp van moderne telecommunicatienetwerken zoals internet (netwerken inclusief maar niet beperkt tot chatrooms, e-mails, prikborden en groepen) en mobiele telefoons (Bluetooth / SMS / MMS) ".

De Cyber ​​Crime Investigation-experts van Digitpol onderzoeken, analyseren en herstellen forensische gegevens van internet. Digitpol maakt gebruik van standaard internetbewakingsplatforms om trefwoorden te detecteren en bewijs te vinden op servers wereldwijd. Gegevens verkregen van cyberkanalen zijn het meest effectief als ze worden gekoppeld aan fysiek bewijs als aanvullend bewijs.

Wanneer Digitpol is ingeschakeld, zorgen we ervoor dat geen digitaal bewijs over het hoofd wordt gezien en helpen in elk stadium van een onderzoek, ongeacht de grootte of locatie van gegevensbronnen. Claims van lekken, fraude, cyberspionage, financiële manipulatie, computercriminaliteit, wangedrag door werknemers en andere illegale of wrede acties vereisen dat bedrijven, advocatenkantoren en overheidsinstanties digitale forensische methoden inzetten om feiten samen te brengen die tot de waarheid leiden.

Ongeautoriseerde toegang

We onderzoeken en analyseren ongeoorloofde toegang of hackincidenten, zoals wanneer iemand zonder uw toestemming toegang krijgt tot uw cloud, server of fysiek apparaat. Hackers kunnen toegang krijgen tot uw computer of apparaat via zwakke punten in de beveiliging, malware of phishing. Zodra ze uw accounts voor e-mail, bankieren of sociale media hebben gecompromitteerd, kunnen ze hun wachtwoorden wijzigen om toegang tot uw account te voorkomen. Oplichters sturen vaak berichten uit die mensen imiteren en naar valse websites leiden, of hen vragen om geld te sturen. Moderne aanvallen zijn zeer geavanceerd, de nep-websites lijken misschien echt.

Malware

Criminelen gebruiken mogelijk schadelijke software (of malware) om uw online activiteiten te controleren en schade aan de computer te veroorzaken. Malware wordt vaak gedownload wanneer mensen een geïnfecteerde e-mailbijlage openen of op een verdachte link in een e-mail klikken. Malware kan ook worden gebruikt om uw gebruikersnamen, wachtwoorden of andere informatie te stelen, die vervolgens wordt doorgestuurd naar een derde partij.

'Malware' is een verzamelnaam voor verschillende soorten malware, waaronder virussen, wormen, spyware, Trojaanse paarden of bots.

Geavanceerde aanvallen

Geavanceerde criminelen zijn dagelijks actief om kwetsbaarheden op computers en andere apparaten te misbruiken. Sommige van de technieken die ze gebruiken zijn onder andere:

  • ongeoorloofde toegang of hacking - wanneer iemand zonder toestemming toegang krijgt tot uw computer of apparaat,
  • malware - kwaadwillende software (zoals virussen, Trojaanse paarden en spyware) die uw online activiteiten controleren en schade aan de computer veroorzaken,
  • Denial of Service-aanvallen - een aanval die een computer of website met gegevens overlaadt, waardoor deze overbelast raakt en niet correct functioneert. Dit type aanval is vaker gericht op bedrijven dan op individuen. Denial of service of distributed denial of service attack.Cyberaanvallen komen vaak voor en vaak wordt een methode gezien als een denial-of-service-aanval die een computer of website overspoelt met gegevens, waardoor het systeem of de computer overbelast kan raken en het niet goed kan functioneren. In tegenstelling tot hacking of malware houdt het meestal geen toegang tot het computersysteem in. Een distributed denial of service-aanval (DDoS) is een denial-of-service-aanval die afkomstig is van meerdere systemen, vaak een netwerk van besmette computers.

Cybercrime is een vorm van criminaliteit met als middel het gebruik van Informatie en Communicatie technologie (ICT). Enkele bekende vormen van Cybercrime zijn:

  • phishing: met valse e-mails persoonlijke gegevens proberen los te krijgen van internetgebruikers
  • misbruik van persoonlijke gegevens (identiteitsfraude)
  • hacken: platleggen of misbruiken van websites of computernetwerken
  • haat zaaien en aanzetten tot terrorisme
  • grooming: het seksueel benaderen van minderjarigen

 

Onze Oplossingen

De forensisch deskundigen van Digitpol onderzoeken, analyseren en herstellen forensische gegevens van computers, draagbare apparaten en harde schijven.

Wij zijn gespecialiseerd in het herstel van gegevens van mobiele en draagbare apparaten. Draagbare apparaten blijken in het merendeel van de onderzoeken waardevolle informatiebronnen te zijn.