Onderzoek naar datingzwendel

Dating- of romantiekzwendel vindt plaats wanneer een cybercrimineel een valse online identiteit aanneemt om het vertrouwen van een slachtoffer te winnen. De cyberoplichter gebruikt vervolgens de illusie van een romantische of nieuwe relatie om geld van het slachtoffer te manipuleren en te stelen, meestal door een triest verhaal te claimen of om noodgeld te vragen. Cybercriminelen die romantiekzwendel plegen, zijn experts in wat ze doen en zullen oprecht, zorgzaam en geloofwaardig overkomen. Oplichters zijn aanwezig op de meeste dating- en sociale-mediasites. Alle online dating-apps zijn een doelwit zoals Tinder, Hinge, Grinder en nog veel meer.

De experts op het gebied van cybercriminaliteit en beveiligingsonderzoek van Digitpol onderzoeken, analyseren en herstellen forensische gegevens van internet. Digitpol maakt gebruik van industriestandaard internetmonitoringplatforms om trefwoorden te detecteren en bewijs te vinden op servers wereldwijd. Gegevens verkregen via cyberkanalen zijn het meest effectief wanneer ze worden gekoppeld aan fysiek bewijs als aanvullend bewijs. Wanneer bewijs beschikbaar is en in samenwerking met de politie en de ISP, streven we ernaar de cybercriminelen achter dergelijke oplichting te identificeren.

Wanneer Digitpol wordt ingeschakeld, zorgen we ervoor dat er geen digitaal bewijs over het hoofd wordt gezien en assisteren we in elke fase van een onderzoek, ongeacht de grootte of locatie van gegevensbronnen. Claims van lekken, fraude, cyberspionage, financiële manipulatie, computercriminaliteit, wangedrag van werknemers en andere illegale of onrechtmatige acties vereisen dat bedrijven, advocatenkantoren en overheidsinstanties digitale forensische methoden inzetten om feiten die tot de waarheid leiden, samen te voegen.

Bent u getroffen door een Cyber ​​Scam

Als u een cyberzwendel of cyberaanval overkomt, moet u snel reageren. Meld het incident zo snel mogelijk bij uw lokale politie in het land waar u woont. Vraag het politierapport of het zaaknummer op.

Cybercriminaliteit in zijn verschillende formaten, zoals online identiteitsdiefstal, financiële fraude, stalking, pesten, hacking, e-mailfraude, e-mailspoofing, factuurfraude, e-mailzwendel, bankzwendel, CEO-fraude. Cyberfraude kan leiden tot grote ontwrichting en financiële rampen. Neem eerst contact op met de politie, meld het misdrijf en neem vervolgens contact op met de hotlines van Digitpol of reageer online op ons voor forensische ondersteuning of onderzoeksondersteuning.