Onderzoeks
Expertise

Digitpol is een erkend en geaccrediteerd onderzoeksbureau dat gespecialiseerd is in operationele ondersteuning en opsporingsdiensten. Wij zijn gespecialiseerd in onderzoek naar diefstal, fraude, corruptie, commerciële spionage, cybercriminaliteit en misdaad tegen intellectueel eigendom. Ons team heeft vaardigheden op het gebied van uitgebreid forensisch onderzoek van mobiele telefoons, computers, e-discovery en forensisch onderzoek van auto's. En gegevensherstel van gewiste gegevens/data van deze datadragers. We zijn toonaangevende experts in de sector verzekeringen en transport.

Technische
Expertise

Sinds onze oprichting in 2013 volgt Digitpol de ontwikkelingen van de moderne auto criminaliteit en de modus operandi, IOT-technologie, cybertrends en sociale media. Hierdoor kan Digitpol op adequate wijze de klant op maat advies geven.

Daarnaast onderzoekt Digitpol nagemaakte goederen. Zoals het kopen van bewijsmateriaal wat forensisch wordt onderzocht, het betalingsbewijs en het opsporen van de illegale fabrikant.

Digitpol is  de expert in het verzamelen en achterhalen van data van ingebouwde digitale apparaten. Digitpol is gespecialiseerd in verzekeringsfraude, gestolen voertuigonderzoek, lokalisering van voertuigen en onderzoek op het gebied van connected cars.

 

Research
Expertise

Ons bedrijf heeft een opmerkelijke geschiedenis. We zijn rijk aan onderzoek op het gebied van auto's, digitale forensische en cyberkennis. Het Automotive Team van Digitpol kreeg een patent voor een beveiligingsapparaat dat voertuigfraude zal verminderen, diefstal en op afstand hacken van potentieel miljoenen moderne voertuigen zal voorkomen. Bij Digitpol ontwikkelen we oplossingen om verbonden auto-misdaden en hulpmiddelen te onderzoeken om aanvallen op de verbonden auto te voorkomen. Digitpol en hun partners werken momenteel aan de uitgebreide applicaties voor Automotive-beveiliging

Automotive Crime

Voertuigcriminaliteit is een zeer georganiseerde criminele activiteit die alle regio's van de wereld treft en die duidelijk verband houdt met georganiseerde misdaad en terrorisme. Voertuigen worden niet alleen voor hun hele functionaliteit gestolen, maar worden ook verhandeld om andere misdaden te financieren. Ze kunnen ook worden gebruikt als bomendragers of bij het plegen van andere misdaden.

Digitpol is een internationaal erkende leider in de auto-industrie. Wij bieden Intelligentie | ANPR slimme oplossingen | Voertuigonderzoek Verzekeringsfraude | Gestolen voertuigonderzoek Cargo Theft | Wereldwijde repatriëring | Connected Car Research | Automotive IOT-ontwikkeling.

Vervalste voertuigonderdelen en software

Op basis van diepgaande kennis van de auto-industrie zijn wij gespecialiseerd in kwesties in verband met het intellectuele-eigendomsrecht, zoals illegale voertuigonderdelen en software. We onderzoeken auto-gerelateerde misdaden van intellectuele eigendom, vaak aangeduid als "nep-autodelen" van het begin tot het einde door illegale fabrikanten op te sporen tot rechtszaken met verwijdering van onlinewinkels die valse autodelen verkopen, software en verwijdering van websites en winkels die illegaal en illegaal auteursrechtelijke automobielinhoud. Bij het IP Crime-team van Digitpol voeren we onderzoeken uit in samenwerking met wetshandhavingsinstanties, gevolgd door heimelijke aankoop van namaakgoederen. Wij voeren forensische analyses uit van in beslag genomen illegale goederen, leveren gedetailleerd bewijsmateriaal en uitgebreide analyses inclusief broncode, die in verschillende landen tot strafrechtelijke veroordelingen heeft geleid.

Gestolen voertuigonderzoek

De unit Stolen Vehicle Crime van Digitpol opereert wereldwijd met kantoren in Nederland, Hong Kong, West-Balkan en CIS. Onze experts hebben tientallen jaren ervaring met onderzoek naar voertuigcriminaliteit, gestolen voertuigtracering en repatriëring van gestolen voertuigen. Wanneer Digitpol is ingeschakeld om een ​​gestolen voertuig te herstellen, werken we met een uurtarief. We brengen geen extra kosten in rekening, alleen de benodigde tijd. Wij werken met eerlijkheid en transparantie.

Herstel van verwijderde digitale VIN- en KM-gegevens

Namens de rechtshandhavingsinstanties en verzekeringsmaatschappijen, kan ons SMV-team verwijderde forensische gegevens van gecodeerde onderdelen herstellen. We kunnen verwijderde KM-, VIN- en serienummers van flash- en geheugenchips herstellen met behulp van een methode die bekend staat als forensisch chip-off.

 • Chip-off forensisch onderzoek
 • Herstelde identiteiten
 • Herstelde verwijderde gegevens

Infotainment Onderzoek

Wij voeren forensische analyses uit van GPS-systemen voor auto's voor wetshandhavingsinstanties en testen voor OEM's. Wij zijn gespecialiseerd in het onderzoek van ingebouwde OEM GPS-satellietnavigatiesystemen, bekend als infotainment- of telematicasystemen. Ons forensisch team doet sinds 2009 onderzoek naar de onderzoekstechnieken om forensische gegevens van GPS-systemen voor ingebed voertuig te verwerven. Samen met systeemfabrikanten hebben we een solide en robuuste methode ontwikkeld om forensische gegevens te herstellen.

Verzekeringsfraude-onderzoek

Wij zijn gespecialiseerd in digitaal onderzoek naar motorrijtuigfraude. Wij zijn experts in de analyse van "gefaseerde botsingen" waarbij een voertuig als gecrasht is gemeld, maar de botsing is nooit gebeurd. We zetten digitale forensische methoden in om de sporen te verbergen die zijn opgeslagen in voertuigmodules. We herstellen de laatste gebeurtenissen, zoals eventuele botsingen, en kunnen de motortemperatuur van het voertuig op het moment van de botsing, de KM-waarde en de tijd en datum waarop de botsing plaatsvond, identificeren. Deze parameters helpen claimsbehandelaars vaak om claims op te lossen of te verifiëren. In sommige gevallen kan een frauduleuze claim worden gedetecteerd.

KEYLESS diefstal van toegangsauto's wordt steeds populairder in Europa en Azië, omdat steeds meer criminelen radiozenders gebruiken om 'auto-hacks' uit te voeren om high-end voertuigen te stelen. Auto Crime Criminelen maken misbruik van de kwetsbaarheden van keyless entry-systemen met behulp van paren radiozenders door het signaal van de fob van de auto te vangen. De misdaad kan dicht bij de eigenaar gebeuren zonder hun medeweten of door een estafette-aanval.

Met Keyless entry kunnen bestuurders het voertuig openen en starten zonder de afstandsbediening te raken of zelfs uit hun zak te halen. Frauduleuze claims waarbij de eigenaar een sleutel verstrekt aan de verzekeringsmaatschappij van het gerapporteerde gestolen motorrijtuig, groeien. Om de sleutel te verifiëren, kan Digitpol controleren of de sleutel deel uitmaakte van het gerapporteerde gestolen voertuig. In sommige gevallen was de sleutel niet van het gemelde voertuig.

CORPORATE ONDERZOEK

Ons bedrijf is gespecialiseerd in bedrijfsonderzoeken en onze onderzoeken bieden inzicht in klanten die nieuwe en belangrijke projecten uitvoeren, of ze nu een IPO onderschrijven, een fusie of overname overwegen, deelnemen aan een joint venture of een nieuwe marktplaats betreden.

Digitpol biedt bedrijven een uitgebreid pakket aan due diligence en business intelligence-mogelijkheden, zodat zij hun investeringen beter kunnen beschermen en met vertrouwen kritische bedrijfsbeslissingen kunnen nemen. Of u nu investeringen evalueert, nieuwe markten betreedt, derden onderzoekt of voldoet aan wettelijke vereisten, wij bieden een breed scala aan consultatieve en programmatische oplossingen om aan uw specifieke behoeften te voldoen. De ongeëvenaarde onderzoekscapaciteiten van Digitpol, de wereldwijde aanwezigheid en de jarenlange reputatie van onafhankelijkheid en integriteit maken ons uniek gekwalificeerd om te helpen. Onze op risico gebaseerde benadering stelt ons in staat het gepaste niveau van due diligence uit te voeren op basis van specifieke criteria.

De risico's die inherent zijn aan de financiële transacties van vandaag zijn groter dan ooit. Digitpol biedt antwoorden op vragen waar financiële en juridische analyses geen antwoord op kunnen bieden, vooral met betrekking tot integriteitskwesties en de reputatie en achtergrond van tegenpartijen.

INTELLECTUELE EIGENDOMS ONDERZOEK

Onze teams voor criminaliteit in de Intellectuele Eigendom onderzoeken nagemaakte goederen van begin tot einde. We behandelen alle gebieden van het opsporen van illegale fabrikanten, het kopen van bewijsmateriaal, het traceren van betalingen, productanalyse, online analyse en procesvoering met hostingproviders voor het verwijderen van onlinecontent. Bij het team van Digitpol IP Crime voeren we onderzoeken uit in samenwerking met wetshandhavingsinstanties. We voeren forensische analyses uit van in beslag genomen illegale goederen, leveren gedetailleerd bewijs en uitgebreide analyses die in veel gevallen tot veroordelingen hebben geleid. Het misdaadteam van Digitpol Intellectual Property is gecertificeerd om te werken op alle belangrijke platforms zoals eBay, Alibaba, Amazon, AliExpress, OLX en Paypal. Wij werken in samenwerking met Police en International IP en patentspecialisten. We zijn zeer bedreven in het kopen van namaakgoederen.

Volgens de studie van Counterfeiting Intelligence Bureau (CIB) van de Internationale Kamer van Koophandel (ICC) maken namaakproducten 5 tot 7% ​​van de wereldhandel uit, namaak met namaak is een van de snelst groeiende economische delicten wereldwijd. Het bedreigt de economieën van zowel ontwikkelde als ontwikkelingslanden, schaadt nieuwe investeringen en brengt meer en meer de volksgezondheid en veiligheid in gevaar. Door technologische vooruitgang zijn vervalsers steeds geavanceerder geworden. Tegenwoordig is een groot aantal artikelen nagemaakt, van kleding en geneesmiddelen tot auto-onderdelen en agrochemicaliën. @Counterfeiting Intelligence Bureau (CIB)

AUTOMOTIVE CRIME

Wij voeren forensische analyses uit van GPS-systemen voor auto's voor wetshandhavingsinstanties en testen voor OEM's. Wij zijn gespecialiseerd in het onderzoek van ingebouwde OEM GPS-satellietnavigatiesystemen, bekend als infotainment- of telematicasystemen. Ons forensisch team doet sinds 2009 onderzoek naar de onderzoekstechnieken om forensische gegevens van ingesloten voertuig-GPS-systemen te herstellen. Samen met de systeemfabricage hebben we een solide en robuuste methode ontwikkeld om forensische gegevens te herstellen.

De eenheid voor gestolen voertuigcriminaliteit van Digitpol is wereldwijd actief met kantoren in Nederland, Hongkong, de Westelijke Balkan en het GOS. Onze experts hebben tientallen jaren ervaring met onderzoek naar voertuigcriminaliteit, gestolen voertuigtracering en repatriëring van gestolen voertuigen.

Digitpol is een internationale leider in de strijd tegen de productie, verkoop en distributie van valsemunterij Auto-onderdelen en -software. We onderzoeken illegale diagnostische hulpmiddelen, vervalste reparatiehandleidingen en -software en illegale hulpmiddelen die worden gebruikt om immobilisatiesystemen te manipuleren.

We onderzoeken het groeiende probleem van valse airbags, modules en stuurwielen, remonderdelen en ABS-sensoren.

LOCALISATIE VAN GESTOLEN VOERTUIGEN

Digitpol’s Stolen Vehicle Crime unit operate globally with offices in The Netherlands, Hong Kong, West Balkans and CIS. Our experts have decades of experience with investigation of vehicle crime, stolen vehicle tracing and repatriation of stolen vehicles. When Digitpol is engaged to recover a Stolen Vehicle, we operate on an hourly rate. We don’t charge any additional fees, only the time involved. We operate with fairness and transparency.

For all tracing and repatriation require the following documents.

 1. We need the required documents such as POA, Police theft report and vehicle papers, we need to be fully assured the claim is authentic.
 2. Once we analyse the case and claim we then deploy our specalised teams.
 3. When we locate your vehicle, we conduct a forensic analysis on the vehicle on-site.
 4. We ensure the original identity is correct by forensic methods.
 5. With the right documents the vehicle can be returned to its lawful owner from any foreign state, we handle the legal process and transport.
 6. All procedures are arranged via a Law Enforcement Agency or Attorney and supported by the insurance or the financial agency involved.

De eenheid voor gestolen voertuigcriminaliteit van Digitpol is wereldwijd actief met kantoren in Nederland, Hongkong, de Westelijke Balkan en het GOS. Onze experts hebben tientallen jaren ervaring met onderzoek naar voertuigcriminaliteit, gestolen voertuigtracering en repatriëring van gestolen voertuigen. Wanneer Digitpol is ingeschakeld om een ​​gestolen voertuig te herstellen, werken we met een uurtarief. We brengen geen extra kosten in rekening, alleen de benodigde tijd. Wij werken met eerlijkheid en transparantie.

Voor alle opsporing en repatriëring zijn de volgende documenten vereist.

 1. We hebben de vereiste documenten nodig, zoals een POA, een diefstalrapport van de politie en autopapieren. We moeten er volledig zeker van zijn dat de claim authentiek is.
 2. Zodra we de zaak analyseren en beweren dat we onze gespecificeerde teams inzetten.
 3. Wanneer we uw voertuig vinden, voeren we ter plekke een fo3. rensische analyse uit van het voertuig.
 4. We zorgen ervoor dat de originele identiteit correct is door forensische methoden.
 5. Met de juiste documenten kan het voertuig worden teruggestuurd naar de wettige eigenaar van een buitenlandse staat, behandelen we het juridische proces en transport.
 6. Alle procedures worden geregeld via een wetshandhavingsinstantie of procureur en worden ondersteund door de verzekering of het betrokken financiële agentschap.

Wereldwijde voertuigonderzoeken

Als een van 's werelds toonaangevende bedrijven voor onderzoek hebben we onderzoeken wereldwijd uitgevoerd en uitgevoerd. De kantoren van Digitpol zijn uitgerust met geavanceerde forensische technologie en workshops voor onderzoek. Onze partners hebben kantoren in grote steden over de hele wereld, waardoor we onze diensten wereldwijd kunnen aanbieden

We stoppen met auto-piraterij

Op basis van diepgaande kennis van de auto-industrie zijn wij gespecialiseerd in kwesties in verband met het intellectuele-eigendomsrecht, zoals illegale voertuigonderdelen en software. We zetten dagelijks tientallen verwijderingsboodschappen in tegen kwaadwillende verkopers, e-shops en ongeoorloofd gebruik van domeinen.