Voertuigidentiteitscontrole

Digitpol’s Stolen Vehicle Investigation Unit kan een volledige controle uitvoeren op elk voertuig om de originaliteit ervan vast te stellen. VIN en KM.

Digitpol’s Stolen Vehicle Investigation Unit opereert wereldwijd met kantoren in Nederland, de Westelijke Balkan en het GOS. Onze experts hebben tientallen jaren ervaring met onderzoek naar voertuigcriminaliteit, het opsporen van gestolen voertuigen, het opsporen en repatriëren van gestolen voertuigen. Wanneer Digitpol wordt ingeschakeld om een ​​voertuig te identificeren voor identiteit, de originaliteit en de status van KM te verifiëren, werken we eerlijk en transparant. Wij zijn toonaangevend op het gebied van voertuigonderzoek.

Herstel van verwijderde digitale VIN- en KM-gegevens

Wij zijn gespecialiseerd in het herstellen van verwijderde KM-, VIN- en serienummers van alle soorten gecodeerde ECU’s. ABS. Airbagmodules, Instrumentenclusters (dashboards), Sleutels en Navigatie-units.

  • KM lezen
  • VIN & serienummers
  • Historie en fouten met tijden en KM
  • Crashgegevens, gebeurtenissen en historische fouten.

Herstel van gegevens van sleutels – Transponder Chip Forensics

  • Voertuigidentificatienummer (VIN)
  • Zijn de sloten origineel?
  • Hoeveel sleutels zijn er in het voertuig gecodeerd, welke sleutel is het?
  • Heeft de verkoper een sleutel bewaard?
  • Zijn de sleutels origineel of aftermarket?

Met gekloonde voertuigen kopiëren de oplichters de kenmerken van een nog rondrijdend voertuig. De kentekenplaten en het VIN zijn dan vals. In dat geval heeft het geen zin om het kenteken te controleren via lokale registratiedatabases aangezien de kentekenplaten verwijzen naar het juiste voertuig met de juiste identiteit, vaak wordt het papierwerk gestolen of vervalst. We zullen al deze punten controleren en valideren of het voertuig, de papieren en alle identiteitsnummers origineel zijn of niet.

Stolen Vehicle Investigation - DIGITPOL Digitpol Forensic Investigation Unit DIGITPOL - Stolen Vehicle Investigation 23270407_884014321767316_9042142550386538332_o-1024x683

Statistieken en grafieken voor onderzoek naar gestolen voertuigen

Het Duitse Bundeskriminalamt gebruikt de cijfers van 2011 van de Duitse vereniging van verzekeringsmaatschappijen voor de totale economische schade aan gestolen motorvoertuigen: bijna 260 miljoen euro. Dit bedrag betreft alleen gestolen voertuigen (en niet bijvoorbeeld voertuigen die verloren zijn gegaan door fraude). De totale economische schade is een stijging van bijna 1% ten opzichte van 2010 en een stijging van 19% ten opzichte van het gemiddelde totaalbedrag van de afgelopen 5 jaar. Bovendien was de gemiddelde individuele claim hoger. Dit kan worden veroorzaakt door een gestegen marktwaarde van de gemiddelde gestolen auto of een indicatie van een trend waarin motorvoertuigen met een hogere waarde het doelwit zijn. @BKA

Voertuigcriminaliteit is een sterk georganiseerde criminele activiteit die alle regio’s van de wereld treft en duidelijke banden heeft met georganiseerde misdaad en terrorisme. Voertuigen worden niet alleen gestolen voor hun volledige functionaliteit, voertuigen worden ook verhandeld om andere misdaden te financieren. Ze kunnen ook worden gebruikt als bommendragers of bij het plegen van andere misdaden. Eind december 2015 waren er wereldwijd 7,4 miljoen records van gemelde gestolen motorvoertuigen geregistreerd.

Contact

Notice: JavaScript is required for this content.

Nieuws

 Category Cyber beveiliging

Kaseya stelt detectietool voor VSA-servers beschikbaar

July 11, 2021 Edit Leverancier van ICT-beheersoftware Kaseya doet momenteel onderzoek naar een ransomware-incident. Volgens cybersecurityorganisatie Huntress Labs is Kaseya…  Tags Read More