Wifi-netwerken bewaken

Digitpol ontwikkelde een wifi-server om wifi-netwerken te bewaken, de sonde genaamd “Wi-Fi-signaalanalyse” om wifi-snooping, payload-injectie, malafide apparaten en wifi-spionage binnen enkele seconden te detecteren, de sonde werkt op locatie en de gegevens worden naar een op AI gebaseerde database gestuurd voor analyse, die vervolgens CSO en CIO’s waarschuwt. De sonde heeft duizenden hackpogingen op bedrijfsnetwerken voorkomen en het bespioneren van geïnstalleerde apparaten voorkomen. De sonde stuurt gegevens naar een cloudserver voor analyse, zodat onderzoekers gegevens op afstand kunnen bekijken.

De digitale forensische onderzoekers van Digitpol hebben onlangs nieuwe soorten wifi-aanvallen beschreven die werden ontdekt door onderzoek naar grote datalekken, die allemaal plaatsvonden op de WPA2-beveiligingsstandaard. Dankzij de aanvallen konden hackers wifi-wachtwoorden kraken op zakelijke routers, ongeacht hoe sterk de wachtwoorden waren ingesteld. In alle gevallen ontdekte Digitpol dat er malafide wifi-apparaten in de buurt waren om onderschepping uit te voeren.

Wi-Fi-aanvallen komen vaker voor op zakelijke netwerken dan op persoonlijke en zijn ontdekt in grote onderzoeken. Volgens cyberbeveiligingsbedrijf Avast heeft een kwetsbaarheid in MikroTik wifi-routers bijna 2,5 lakh-routers over de hele wereld getroffen, waardoor ze kwetsbaar zijn voor crypto-mining en andere vormen van cyberaanvallen. Van de totale getroffen routers zijn 11.809 routers in India getroffen.

De wifi-experts van Digitpol zijn er zeker van dat wifi- en IOT-over-the-air-aanvallen in 2020 zullen toenemen, het team van Digitpol voert wifi-audits uit voor bedrijven in heel Europa, de sonde controleert details zoals het aantal aangesloten apparaten op een netwerk , Wi-Fi-verkeer, goedgekeurde Wi-Fi-apparaten, beveiligingsfouten, niet-geautoriseerde apparaten en onmiddellijke upgrades. De audits hebben tot nu toe verouderde firmware ontdekt die afstandsbediening, gekaapte routers, gewijzigde firmware, veel aangesloten niet-geautoriseerde apparaten en actieve onderschepping mogelijk maakt. De sonde kan worden ingezet als vaste installatie op locaties om wifi-interferentie binnen 900 ms te detecteren.

Verborgen wifi-netwerken zijn een groot probleem binnen commerciële organisaties en de overheid, onlangs heeft Digitpol meer dan 18 verborgen netwerken op één locatie geïdentificeerd met behulp van zijn signaalanalysesonde. Wi-Fi-basisstations kunnen hun identiteit verbergen of verhullen, deze basisstations worden geïdentificeerd in de sonde.

Signal Analysis Signal Intel WiFi Spying BSSID Detection

Contact

Notice: JavaScript is required for this content.

Onze oplossingen

Computer Forensisch Onderzoek

De forensische computerexperts van Digitpol onderzoeken, analyseren en herstellen forensische gegevens van computers, draagbare apparaten en harde schijven.

Forensisch onderzoek mobiele telefoons

Wij zijn gespecialiseerd in het herstellen van gegevens van mobiele telefoons en draagbare apparaten. We herstellen sms, oproepen, e-mails, media, VoIP-gegevens, GPS, internetgeschiedenis, WhatsApp, Viber, signaal, telegram, verwijderde gegevens, cloudbronnen en alle mobiele ID-gegevens.

Cloud

Cloudgegevensbronnen vormen een virtuele goudmijn aan potentieel bewijs voor forensische onderzoekers. Samen met gegevens van mobiele apparaten leggen ze vaak de details en cruciale verbindingen vast die onderzoekers nodig hebben om misdaden op te lossen. Digitpol heeft toegang tot cloudbronnen en kan gegevens in cloudservices herstellen.

Nieuws

 Category Cyber beveiliging

Kaseya stelt detectietool voor VSA-servers beschikbaar

July 11, 2021 Edit Leverancier van ICT-beheersoftware Kaseya doet momenteel onderzoek naar een ransomware-incident. Volgens cybersecurityorganisatie Huntress Labs is Kaseya…  Tags Read More