BMW GPS & Infotainment onderzoek

BMW Infotainment Forensics is een tak van digitaal forensisch onderzoek met betrekking tot het herstel van digitaal bewijsmateriaal of gegevens die zijn opgeslagen in infotainmentmodules voor auto’s, vaak aangeduid als GPS-eenheden, Commando- of Head-Up Units. Gegevens zoals GPS-routes, locaties, tussenpunten, gekoppelde mobiele telefoongegevens, oproepen, contacten en GPRS-gegevens kunnen worden hersteld onder forensisch verantwoorde omstandigheden. Digitpol is een geaccrediteerd forensisch onderzoeksbureau voor voertuigen, we voeren onderzoek uit op BMW-voertuigen, BMW GPS, infotainment en mediasystemen om undercover bewijs te verzamelen dat kan worden gebruikt om misdaden te onderzoeken.

We voeren forensische analyses uit op BMW head-unit’s (GPS-systemen) voor wetshandhavingsinstanties en testen voor OEM’s. Wij zijn gespecialiseerd in het onderzoek van ingebouwde OEM GPS-satellietnavigatiesystemen, ook wel infotainment- of telematicasystemen genoemd. Ons forensisch team doet sinds 2009 onderzoek naar de onderzoekstechnieken om forensische gegevens te verkrijgen van ingebedde GPS-systemen voor voertuigen. Samen met systeemfabrikanten hebben we een solide en robuuste methode ontwikkeld om forensische gegevens te herstellen.

We kunnen bewijs herstellen van de volgende systemen die vanaf 2010 in BMW’s zijn geïnstalleerd:

Voorbeelden van geëxtraheerde gegevens

 • Bluetooth-ID van gekoppelde en niet-gekoppelde telefoons (IMEI)
 • Alle oproeplogboeken / Inkomend / Uitgaand / Gemist
 • laatste GPS-fixes (laatst gereden locaties)
 • Ingevoerde routes
 • Andere bestuurdersinformatie
 • RDS-info
 • Mediabestanden
 • Muziekbestanden met forensische details
 • Afbeeldingen
 • Veel historische details
BMW Forensics BMW GPS Forensics Automotive Forensics

Onze oplossingen

GPS Routes

Herstel van traceerroutes, waypoints, telefoongegevens en bluetooth-gegevens.

Gekoppelde telefoongegevens

Herstel van Bluetooth-ID van gekoppelde en niet-gekoppelde telefoons en alle oproeplogboeken / Inkomend / Uitgaand / Gemist.

Herstelde verwijderde gegevens

We kunnen verwijderde gegevens van GPS- en infotainmentsystemen herstellen.

Onze Expertise

Infotainment Forensisch onderzoek

We voeren forensische analyses uit op GPS-systemen voor auto’s voor wetshandhavingsinstanties en testen voor OEM’s. Wij zijn gespecialiseerd in het onderzoek van ingebouwde OEM GPS-satellietnavigatiesystemen, ook wel infotainment- of telematicasystemen genoemd. Ons forensisch team doet sinds 2009 onderzoek naar de onderzoekstechnieken om forensische gegevens van embedded voertuig-gps-systemen te verkrijgen. Samen met systeemfabrikanten hebben we een solide en robuuste methode ontwikkeld om forensische gegevens te herstellen.

ECU-identificatie

Namens LEA en verzekeringsmaatschappijen heeft ons SMV-team de mogelijkheid om verwijderde forensische onderdelen te herstellen van gecodeerde onderdelen. We kunnen verwijderde KM-, VIN- en serienummers herstellen van flash- en geheugenchips met behulp van een methode die bekend staat als chip-off forensics.

 • Chip-off forensisch onderzoek
 • Herstelde identiteiten
 • Herstelde verwijderde gegevens
 • Herstelde KM-gegevens
Herstel van crashgegevens

Wij zijn gespecialiseerd in digitaal onderzoek naar autoverzekeringsfraude. Wij zijn experts in de analyse van ‘gefaseerde aanrijdingen’ waarbij een voertuig is gemeld, maar de aanrijding heeft nooit plaatsgevonden. We zetten digitale forensische methoden in om de sporen te achterhalen die zijn opgeslagen in voertuigmodules. We herstellen de laatste gebeurtenissen zoals eventuele aanrijdingen en kunnen de motortemperatuur van het voertuig op het moment van de aanrijding, de KM-waarde en de tijd en datum van de aanrijding identificeren. Deze parameters helpen claimbehandelaars vaak om claims op te lossen of te verifiëren. In sommige gevallen kan een frauduleuze claim worden opgespoord.

Nieuws

 Category Cyber beveiliging

Kaseya stelt detectietool voor VSA-servers beschikbaar

July 11, 2021 Edit Leverancier van ICT-beheersoftware Kaseya doet momenteel onderzoek naar een ransomware-incident. Volgens cybersecurityorganisatie Huntress Labs is Kaseya…  Tags Read More