Forensisch sleutel onderzoek

Forensisch onderzoek van voertuigsleutels is een tak van forensisch onderzoek in auto's met betrekking tot het herstellen van digitaal bewijsmateriaal of gegevens die zijn opgeslagen in voertuigsleutels en transponderchips. Gegevens zoals VIN, KM, merk, model, laatste KM en identificatiegegevens kunnen worden hersteld onder forensisch verantwoorde omstandigheden.

Forensisch sleutel onderzoek

Herstel van gegevens van sleutels - Transponder Chip Forensics

Is de sleutel origineel? Behoort het tot de claim?

  • Voertuigidentificatienummer (VIN)
  • Transponder-ID
  • Hoeveel sleutels zijn er in het voertuig gecodeerd, welke sleutel is het?
  • De laatste KM-stand
  • De brandstofstatus
  • Voertuiggegevens gekoppeld aan de laatste invoer
Automotive Forensics Digitpol
51yniCNVtEL._SX466_
800600001g2nme4300

Onze oplossingen

Recovery of trace routes, way points, phone records and bluetooth data.

ECU Forensics

We specialise in recovery of deleted KM, VIN and Serial numbers from all types of coded ECU.

Crash Data

We recovery of crash data from airbag modules.

Onze Expertise

Infotainment Forensisch onderzoek

We voeren forensische analyses uit op GPS-systemen voor auto's voor wetshandhavingsinstanties en testen voor OEM's. Wij zijn gespecialiseerd in het onderzoek van ingebouwde OEM GPS-satellietnavigatiesystemen, ook wel infotainment- of telematicasystemen genoemd. Ons forensisch team doet sinds 2009 onderzoek naar de onderzoekstechnieken om forensische gegevens te verkrijgen van ingebedde voertuig-gps-systemen. Samen met systeemfabrikanten hebben we een solide en robuuste methode ontwikkeld om forensische gegevens te herstellen.

ECU-identificatie

Namens wetshandhavingsinstanties en verzekeringsmaatschappijen kan ons SMV-team verwijderde forensische gegevens uit gecodeerde onderdelen herstellen. We kunnen verwijderde KM-, VIN- en serienummers herstellen van flash- en geheugenchips met behulp van een methode die bekend staat als chip-off forensics.

  • Chip-off forensisch onderzoek
  • Herstelde identiteiten
  • Herstelde verwijderde gegevens
  • Herstelde KM-gegevens
Herstel van crashgegevens

Wij zijn gespecialiseerd in digitaal onderzoek naar autoverzekeringsfraude. Wij zijn experts in de analyse van 'gefaseerde botsingen' waarbij een voertuig als gecrasht is gemeld, maar de botsing nooit heeft plaatsgevonden. We zetten digitale forensische methoden in om de sporen te achterhalen die zijn opgeslagen in voertuigmodules. We herstellen de laatste gebeurtenissen zoals eventuele aanrijdingen en kunnen de motortemperatuur van het voertuig op het moment van de aanrijding, de KM-waarde en de tijd en datum van de aanrijding identificeren. Deze parameters helpen claimbehandelaars vaak om claims op te lossen of te verifiëren. In sommige gevallen kan een frauduleuze claim worden opgespoord.