ANPR Patrouilles - Automatische kentekenherkenning

ANPR Patrols, Digitpol exploiteert een Europees ANPR-platform dat bestaat uit duizenden camera's die worden gebruikt om gestolen voertuigen, verduisterde voertuigen en verzekeringsfraude op te sporen. Het systeem werkt in heel Europa. De op maat gemaakte ANPR-patrouillevoertuigen van Digitpol zijn verbonden met gestolen voertuigdatabases, de gescande kentekenplaten worden vergeleken met verschillende databases en het antwoord wordt gegeven in 400 milliseconden. De ANPR-patrouilles worden uitgevoerd zonder enige publieke confrontatie, aangezien onze voertuigen zijn uitgerust met geheime camera's. Controles worden uitgevoerd tijdens het rijden door steden, langs de weg of op patrouilleparkeerplaatsen.

Wanneer een gestolen voertuig wordt gedetecteerd, bevestigen we eerst dat het gestolen is door een interne controle bij onze backoffice en bij de politie, wanneer het kenteken "live" is zoals gewenst, zal de politie de juiste actie ondernemen, vaak om het voertuig in beslag te nemen. De gescande gegevens worden verwijderd als er geen HIT is.

Europees ANPR-commandocentrum

Het ANPR-commandocentrum van Digitpol is een gecentraliseerd Europees ANPR-platform ter bestrijding van het probleem van gestolen motorvoertuigen en fabrieksmachines dat nog steeds in heel Europa aanwezig is. In 2018 nam Digitpol het initiatief om een ​​modern en uniek preventiemiddel te ontwikkelen, het ANPR-project. De controle op kentekenplaten of bewegwijzering duurt ongeveer 400 ms en Digitpol wordt direct gewaarschuwd.

Dit is de eerste pan-Europese ANPR voor rechtshandhavings-, verzekerings-, verhuur- en leasebedrijven. Digitpol heeft ANPR-auto's ingezet op de Balkan en statische camera's in heel Oost-Europa. Het project heeft overeenkomsten met Europese politiediensten. In 2020 hebben we overeenkomsten getekend met havenautoriteiten, vrachtafhandelaars, douane, politie en politie.

 

IMG_20190106_103951
Stolen Vehicle Tracker
smv 8

Statistieken en grafieken voor onderzoek naar gestolen voertuigen

Het Duitse politie gebruikt de cijfers van 2011 van de Duitse vereniging van verzekeringsmaatschappijen voor de totale economische schade aan gestolen motorvoertuigen: bijna 260 miljoen euro. Dit bedrag betreft alleen gestolen voertuigen (en niet bijvoorbeeld voertuigen die verloren zijn gegaan door fraude). De totale economische schade is een stijging van bijna 1% ten opzichte van 2010 en een stijging van 19% ten opzichte van het gemiddelde totaalbedrag van de afgelopen 5 jaar. Bovendien was de gemiddelde individuele claim hoger. Dit kan worden veroorzaakt door een gestegen marktwaarde van de gemiddelde gestolen auto of een indicatie van een trend waarin motorvoertuigen met een hogere waarde het doelwit zijn. @BKA

Voertuigcriminaliteit is een sterk georganiseerde criminele activiteit die alle regio's van de hele wereld treft en duidelijke banden heeft met georganiseerde misdaad en terrorisme. Voertuigen worden niet alleen gestolen voor hun volledige functionaliteit, voertuigen worden ook verhandeld om andere misdaden te financieren. Ze kunnen ook worden gebruikt als bommendragers of bij het plegen van andere misdaden. Eind december 2015 waren er wereldwijd 7,4 miljoen records van gemelde gestolen motorvoertuigen geregistreerd.

Gestolen Autos
ANPR Digitpol
ptr
High Speed ANPR

Onze oplossingen

Internationale opsporing, lokalisatie en repatriëring van gestolen voertuigen

Onderzoek ter plaatse, inspecteer onderdelen, voertuigen en traceer de originele identiteit

Wij zijn gespecialiseerd in overdekt autovervoer, gesloten autovervoer en internationaal autovervoer.

Onze Expertise

Economisch aspect van gestolen voertuigen

Voertuigcriminaliteit is een sterk georganiseerde criminele activiteit die alle regio's van de hele wereld treft en duidelijke banden heeft met georganiseerde misdaad en terrorisme. Voertuigen worden niet alleen gestolen voor hun volledige functionaliteit, voertuigen worden ook verhandeld om andere misdaden te financieren. Ze kunnen ook worden gebruikt als bommendragers of bij het plegen van andere misdaden. Eind december 2015 waren er wereldwijd 7,4 miljoen records van gemelde gestolen motorvoertuigen geregistreerd.

Gestolen voertuig opsporen, identificeren en terugvinden

De afdeling Stolen Vehicle Crime van Digitpol opereert wereldwijd met kantoren in Nederland, Hong Kong, de Westelijke Balkan en het GOS. Onze experts hebben tientallen jaren ervaring met het onderzoeken van voertuigcriminaliteit, het opsporen van gestolen voertuigen en het repatriëren van gestolen voertuigen. Wanneer Digitpol wordt ingeschakeld om een ​​gestolen voertuig te herstellen, werken we op uurtarief. Wij rekenen geen extra kosten, alleen de tijd die ermee gemoeid is. We werken eerlijk en transparant.

Onze voertuigcriminaliteitsonderzoekers dragen ook bij aan de preventie van voertuigcriminaliteit door autodiefstal te verminderen door middel van voorlichting en handhaving, en partnerschappen aan te gaan met andere instanties om een ​​gezamenlijke aanpak van de bestrijding van autodiefstal aan te moedigen.

Hoe kunnen we helpen?

Neem telefonisch of per e-mail contact met ons op om samen te werken met het Stolen Motor Vehicle-team van Digitpol om voertuigcriminaliteit te onderzoeken, zoals het opsporen en terugvinden van gestolen motorvoertuigen. In elk geval hebben we het diefstalrapport van de politie, verzekeringsgegevens en zoveel mogelijk informatie over uw voertuig nodig. We werken alleen samen met verzekerings-, financiële en rechtshandhavingsinstanties.