RaidForums Hacking Marketplace in beslag genomen Operatie TOURNIQUET van Europol slaagde erin een van de...
Deze week heeft onze Ops Mobile Forensic Unit & Signals Expert een illegale mobiele zender...
In juli 2020 werd, tijdens een gewelddadige overval in Nederland, een Mercedes Sprinter gestolen. Vanwege...
Leverancier van ICT-beheersoftware Kaseya doet momenteel onderzoek naar een ransomware-incident. Volgens cybersecurityorganisatie Huntress Labs is Kaseya...
Praktisch hulpmiddel Vorige week nog is het jaarlijkse Cybersecuritybeeld Nederland (CSBN) gepubliceerd, waarin de kwetsbaarheid van de...
Organisaties kunnen hun werk niet doen, persoonsgegevens komen op straat te liggen en voorzieningen kunnen...
Vehicle Crime Prevention & Intelligence Digitpol’s has developed a custom ANPR solution for vehicle crime...

RSS Trending cybernieuws

 • NCSC-2022-0333 [1.01] [M/H] Kwetsbaarheid verholpen in OpenLDAP
  Er is een kwetsbaarheid verholpen in OpenLDAP. De kwetsbaarheid stelt een kwaadwillende in staat een SQL-injectie uit te voeren. Het gaat hier om een kwetsbaarheid in de back-sql backend. Deze backend wordt niet meer actief ondersteund maar is nog wel beschikbaar in OpenLDAP.
 • NCSC-2022-0313 [1.03] [M/H] Kwetsbaarheden verholpen in cURL
  Er zijn kwetsbaarheden verholpen in cURL. De kwetsbaarheden stellen een kwaadwillende op afstand mogelijk in staat om gevoelige gegevens te verkrijgen of om authenticatie te omzeilen.
 • NCSC-2022-0360 [1.00] [M/H] Kwetsbaarheid verholpen in OpenBSD
  Er is een kwetsbaarheid verholpen in OpenBSD. Een kwaadwillende op afstand kan de kwetsbaarheid mogelijk misbruiken om een Denial-of-Service te veroorzaken door malafide PPPoE paketten door het systeem te laten verwerken. Enkel wanneer een OpenBSD systeem is geconfigureerd om gebruik te maken van PPP middels de pppoe(4) interface is deze mogelijk kwetsbaar.
 • NCSC-2022-0214 [1.04] [M/M] Kwetsbaarheid verholpen in zlib
  Er is een kwetsbaarheid verholpen in zlib. De kwetsbaarheid stelt een kwaadwillende mogelijk in staat om geheugen te corrumperen tijdens de compressie van speciaal geprepareerde data. Als gevolg hiervan zou de kwaadwillende een Denial-of-Service kunnen bewerkstelligen in de applicatie die gebruik maakt van zlib.
 • NCSC-2022-0339 [1.01] [H/M] Kwetsbaarheid verholpen in ecdsautils
  Debian heeft een kwetsbaarheid verholpen in ecdsautils. Dit is een library die wordt gebruikt voor cryptografische toepassingen op basis van ECDSA.
 • NCSC-2022-0280 [1.07] [H/M] Kwetsbaarheden verholpen in Oracle Java SE en OpenJDK
  Oracle heeft kwetsbaarheden verholpen in Java SE JDK/JRE en GraalVM Enterprise Edition. De kwetsbaarheden stellen een kwaadwillende mogelijk in staat aanvallen uit te voeren die leiden tot de volgende categorieën schade: Denial-of-Service (DoS) Manipulatie van gegevens Omzeilen van authenticatie Omzeilen van beveiligingsmaatregel Toegang tot gevoelige gegevens Toegang tot systeemgegevens
 • NCSC-2022-0189 [1.16] [M/H] Kwetsbaarheid verholpen in OpenSSL
  Er is een kwetsbaarheid verholpen in OpenSSL. De kwetsbaarheid stelt een ongeauthenticeerde kwaadwillende in staat om een denial-of-service te veroorzaken. Hiertoe dient de kwaadwillende een speciaal vervaardigd certificaat aan het systeem aan te bieden dat van OpenSSL gebruik maakt.
 • NCSC-2022-0357 [1.01] [H/M] Kwetsbaarheid verholpen in Zyxel ATP-, USG- en VPN-producten
  Zyxel heeft een kwetsbaarheid verholpen in producten uit de ATP-, USG- en VPN-productenlijn. Een ongeauthenticeerde kwaadwillende met toegang tot de managementinterface kan de kwetsbaarheid misbruiken voor het uitvoeren van willekeurige code onder rechten van de nobody-user. Voor de kwetsbaarheid is exploitcode publiek beschikbaar.