Engine Control Unit (ECU) onderzoek

Forensisch onderzoek van de Engine Control Unit (ECU) is een tak van forensisch onderzoek van voertuigen met betrekking tot het herstellen van digitaal bewijsmateriaal of gegevens die zijn opgeslagen in automodules, zoals eenheden die zijn toegewezen aan het CAN BUS-netwerk van de aandrijflijn, ook wel Airbag Modules, Transmission Modules, SRS, units, Command of Head-up-eenheden. Gegevens zoals crashgegevens, bevriesframes, VIN, serienummers, mapping, emissies en motorbesturingsgegevens kunnen worden hersteld onder forensisch verantwoorde omstandigheden.

ECU forensisch onderzoek

Herstel van verwijderde digitale VIN, KM-gegevens, crashgegevens en mapping.

Wij zijn gespecialiseerd in het herstellen van verwijderde KM-, VIN- en serienummers van alle soorten gecodeerde ECU’s. BUIKSPIEREN. Airbagmodules, Instrumentenclusters (dashboards), Sleutels en Navigatie-units.

  • KM lezen
  • VIN & serienummers
  • Toewijzingsparameters
  • Historie en fouten met tijden en KM
  • Crashgegevens, gebeurtenissen en historische fouten.
Automotive Forensics Bench ECU Testing ECU Forensic Investigation Automotive Forensics Digitpol

Onze oplossingen

GPS Routes

Herstel van traceerroutes, waypoints, telefoongegevens en bluetooth-gegevens.

Gekoppelde telefoongegevens

Herstel van Bluetooth-ID van gekoppelde en niet-gekoppelde telefoons en alle oproeplogboeken / Inkomend / Uitgaand / Gemist.

Herstelde verwijderde gegevens

We kunnen verwijderde gegevens van GPS- en infotainmentsystemen herstellen.

Onze Expertise

Infotainment Forensisch onderzoek

We voeren forensische analyses uit op GPS-systemen voor auto’s voor wetshandhavingsinstanties en testen voor OEM’s. Wij zijn gespecialiseerd in het onderzoek van ingebouwde OEM GPS-satellietnavigatiesystemen, ook wel infotainment- of telematicasystemen genoemd. Ons forensisch team doet sinds 2009 onderzoek naar de onderzoekstechnieken om forensische gegevens van embedded voertuig-gps-systemen te verkrijgen. Samen met systeemfabrikanten hebben we een solide en robuuste methode ontwikkeld om forensische gegevens te herstellen.

ECU-identificatie:

Namens LEA en verzekeringsmaatschappijen heeft ons SMV-team de mogelijkheid om verwijderde forensische onderdelen te herstellen van gecodeerde onderdelen. We kunnen verwijderde KM-, VIN- en serienummers herstellen van flash- en geheugenchips met behulp van een methode die bekend staat als chip-off forensics.

  • Chip-off forensisch onderzoek
  • Herstelde identiteiten
  • Herstelde verwijderde gegevens
  • Herstelde KM-gegevens
Crash gegevensherstel Crash gegevensherstel

Wij zijn gespecialiseerd in digitaal onderzoek naar autoverzekeringsfraude. Wij zijn experts in de analyse van ‘gefaseerde aanrijdingen’ waarbij een voertuig is gemeld, maar de aanrijding heeft nooit plaatsgevonden. We zetten digitale forensische methoden in om de sporen te achterhalen die zijn opgeslagen in voertuigmodules. We herstellen de laatste gebeurtenissen zoals eventuele aanrijdingen en kunnen de motortemperatuur van het voertuig op het moment van de aanrijding, de KM-waarde en de tijd en datum van de aanrijding identificeren. Deze parameters helpen claimbehandelaars vaak om claims op te lossen of te verifiĆ«ren. In sommige gevallen kan een frauduleuze claim worden opgespoord.

Nieuws

 Category Cyber beveiliging

Kaseya stelt detectietool voor VSA-servers beschikbaar

July 11, 2021 Edit Leverancier van ICT-beheersoftware Kaseya doet momenteelĀ onderzoek naar een ransomware-incident. Volgens cybersecurityorganisatie Huntress Labs is Kaseya…  Tags Read More