Onderzoek naar gestolen voertuigen

Stolen Car Investigation Unit - We sporen gestolen auto's op en lokaliseren ze Digitpol fungeert als een internationaal team voor het onderzoek van gestolen voertuigen en biedt wereldwijde assistentie bij het zoeken en terughalen van gestolen voertuigen. De organisatie is toegewijd aan het opsporen en lokaliseren van gestolen auto's op internationale schaal en biedt uitgebreide ondersteuning gedurende het hele proces. Als uw auto gestolen is, moet u de diefstal onmiddellijk melden bij het dichtstbijzijnde politiebureau en vervolgens Digitpol verzoeken om de zoekactie te ondersteunen. Zodra de diefstal bij de politie is gemeld, geeft de politie een internationaal arrestatiebevel uit op basis van het VIN en het kenteken. Het voertuig wordt vervolgens internationaal gezocht en opgenomen in de Interpol SMV-database. Het onderzoek naar gestolen voertuigen omvat het opsporen en lokaliseren van gestolen voertuigen, en de teruggave bestaat uit het repatriëren van ontdekte gestolen voertuigen naar de rechtmatige eigenaar.

Digitpol biedt operationele ondersteuning bij het zoeken en terughalen van gestolen voertuigen, auto's, bestelwagens, vrachtwagens, fietsen en boten. Digitpol is een internationale particuliere organisatie die ondersteuning biedt aan verzekeringsmaatschappijen en autoriteiten om wereldwijd voertuigcriminaliteit te onderzoeken, zowel in de VS, Europa, West-Afrika als Azië.

Digitpol Automotive is een toegewijde gespecialiseerde eenheid die zich voornamelijk bezighoudt met voertuigen en veiligheidszaken. Met een schat aan expertise bestrijkt ons uitgebreide dienstenpakket verschillende gebieden, zoals ANPR-diensten, IOT-ontwikkeling, verborgen audioapparaten, heimelijk installeren van GPS-trackers en telematica-toepassingen, uitvoeren van forensisch onderzoek naar voertuigen, onderzoeken van verzekeringsfraudezaken, volgen van gestolen voertuigen, en het leveren van op maat gemaakte toepassingen voor voertuigbeveiliging voor overheid en veiligheidsdiensten. Digitpol is een leider op het gebied van Telematica en Forensica van Connected Vehicles.

De Automotive Forensic Experts van Digitpol zijn een team van zeer bekwame professionals met uitgebreide achtergronden in wetshandhaving, met name op het gebied van heimelijke operaties en technische vakgebieden. Deze experts brengen hun expertise op het gebied van surveillance en voertuigbeveiliging naar voren in hun werk. Met hun gespecialiseerde kennis en ervaring zijn ze uitgerust om een breed scala aan uitdagingen met betrekking tot voertuigen en hun beveiliging aan te gaan. Hun unieke vaardigheden stellen hen in staat om grondige onderzoeken uit te voeren, bewijsmateriaal te analyseren en waardevolle inzichten te bieden op het gebied van forensisch onderzoek naar voertuigen.

Stolen Toyota RAV4 Seized by Digitpol 2

Gestolen Auto Onderzoekseenheid

Digitpol biedt operationele ondersteuning bij het zoeken en terughalen van gestolen auto's, bestelwagens, vrachtwagens, fietsen en boten voor verzekeringsmaatschappijen. Digitpol levert deze zoek- en inbeslagname dienst in samenwerking met politie-eenheden wereldwijd, en binnen Nederland is Digitpol de traceringpartner van de Stichting Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit. Wanneer een voertuig wordt gestolen en er aangifte is gedaan, krijgt Digitpol de taak om het voertuig op te sporen. Zodra het voertuig is gelokaliseerd, zorgt Digitpol ervoor dat het voertuig onder toezicht blijft totdat de politie op de locatie arriveert. Inbeslagname wordt altijd uitgevoerd door wetshandhaving.

Stolen-Vehicle-Tracking-System_censored-1

OEM Telematica met Responsdienst

Digitpol biedt een allesomvattende oplossing voor voertuigbeveiliging en diefstalherstel door traceringsservices aan te bieden via Original Equipment Manufacturer (OEM) of aftermarket GPS-trackers. Het bedrijf integreert deze trackers naadloos met een toegewijd 24/7 monitorings team. Dit team volgt en reageert snel op meldingen van diefstal, zorgt voor continue monitoring en een snelle respons om het gestolen voertuig te herstellen. De diensten van Digitpol zijn gericht op het verbeteren van de voertuigbeveiliging door geavanceerde traceringstechnologie en efficiënte responsmechanismen.

Stolen Vehicle Investigation - DIGITPOL

Forensische inspectie van Identificatie

Digitpol's expertise strekt zich uit tot het omgaan met de uitdaging van gestolen voertuigen die identiteitsveranderingen ondergaan. De voertuigexperts van Digitpol staan klaar om forensisch onderzoek uit te voeren naar elk voertuig, met de nadruk op verschillende identificatiemiddelen zoals gestempelde VIN (Voertuigidentificatienummer), motornummer, labels, digitaal gecodeerde VIN naar verschillende ECU's, en andere ID-markers. In gevallen waarin de identiteit van het voertuig is gewijzigd, past Digitpol gespecialiseerde technieken toe om de oorspronkelijke identificatie te herstellen. Deze mogelijkheid vergroot de kans op succesvolle teruggave van gestolen voertuigen door pogingen om hun identiteit te veranderen te ontrafelen.

stolen BMW x5 seized

Repatriëring & Juridisch proces

Het is essentieel om op te merken dat de ontdekking van een gestolen voertuig niet automatisch garant staat voor onmiddellijke terugkeer naar de rechtmatige eigenaar. De afhandeling van dergelijke situaties is afhankelijk van de lokale wetgeving van het land waar het voertuig wordt gevonden. Voertuigen kunnen in beslag worden genomen blijven, verbonden zijn met lopende criminele activiteiten, of deel uitmaken van lopende politieonderzoeken. Wij behandelen de juridische procedures met betrekking tot het bezit, het aantonen van de rechtmatige eigenaar en het proces om het voertuig van het ene land naar het andere terug te krijgen.

Digitpol biedt wereldwijd repatriëringsservice aan.

Voertuigvervoer

Wij sporen dagelijks gestolen voertuigen op en bieden tevens een service aan om de voertuigen terug te halen met eigen transportmiddelen. Wij kunnen ieder voertuig en onderdelen vervoeren en teruggeven aan de rechtmatige eigenaar. Deze service vereist documentatie en wordt aangeboden via de verzekeringssector, maar ook aan particuliere eigenaren. De dienst is beschikbaar in heel Europa.

Herinstallatie van in beslag genomen onderdelen

Herinstallatie van in beslag genomen onderdelen Voertuigen worden vaak gestolen voor hun onderdelen, waarbij vaak alle onderdelen door de politie in beslag worden genomen, wij verzorgen het ophalen van het voertuig en de onderdelen, en de herassemblage van de herstelde onderdelen. Dit versnelt het repatriëringsproces en zorgt ervoor dat het voertuig kan worden aangeboden aan een dealer of inspectiecentrum voor een laatste controle.

Nazorg van Teruggevonden Gestolen

Voertuigen Gestolen auto's vereisen een gedetailleerde inspectie zodra ze zijn teruggevonden. Dit omvat het controleren van hoeveel sleutels zijn gecodeerd, het vervangen van sleutels, sloten, het wissen van foutcodes, het opnieuw coderen van nieuwe sleutels, en een algehele inspectie om ervoor te zorgen dat het voertuig kan worden hersteld naar de staat van vóór de diefstal en opnieuw kan worden verkocht.

GPS-trackers en Alarmsystemen

Wij leveren en installeren GPS-trackers en alarmsystemen voor alle voertuigen. Als uw voertuig gestolen is en moet worden teruggegeven, kunnen we het teruggeven met een geïnstalleerde GPS-tracker en een ingebouwd alarmsysteem. Dit is essentieel omdat voertuigen vaak opnieuw worden gestolen.