Onderzoek naar gestolen voertuigen

Meld een gestolen auto! Als uw auto is gestolen gaan we er onmiddellijk naar op zoek.

Verduisterde, gestolen, geleasede of frauduleuze diefstallen, Digitpol's Stolen Car Investigation Unit is wereldwijd actief met kantoren in Nederland, Boedapest, Kosovo, Londen, de Westelijke Balkan, de VAE, de VS en de GOS-regio's.
Onze experts hebben tientallen jaren ervaring met het opsporen van voertuigcriminaliteit, het opsporen van gestolen auto's, het opsporen van auto's en het repatriëren van gestolen voertuigen/auto's. Wanneer Digitpol wordt ingeschakeld om een ​​gestolen auto/voertuig te herstellen, werken we eerlijk en transparant. Wij zijn toonaangevend op het gebied van het volgen en repatriëren van voertuigen, ook wel bekend als voertuigherstel.

Om het onderzoeksproces te starten, wat een administratieve rol is die bekend staat als een "Intake" of "eerste fase", analyseren we tijdens de intake de zaak en de informatie die naar ons is verzonden, onderzoeken we de claim om vast te stellen dat de claim authentiek is, en wanneer alles in orde is, zetten we vervolgens onze gespecialiseerde teams in om het voertuig te zoeken.

Voor alle opsporing en repatriëring zijn de volgende documenten nodig.

  1. We moeten de vereiste documenten zien, zoals POA, politiediefstalrapport en voertuigpapieren, we moeten er volledig zeker van zijn dat de claim authentiek is.
  2. Zodra we de zaak analyseren en claimen, zetten we onze gespecialiseerde teams in.
  3. Wanneer we uw voertuig lokaliseren, voeren we ter plaatse een forensische analyse van het voertuig uit.
  4. We zorgen ervoor dat de originele identiteit correct is door forensische methoden.
  5. Met de juiste documenten kan het voertuig vanuit elke vreemde staat worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar, wij zorgen voor de juridische procedure en het transport.
  6. Alle procedures worden geregeld via een Rechtshandhavingsinstantie of Advocaat en ondersteund door de betrokken verzekering of de betrokken financiële instantie.

Vermeld de kentekenplaat en het VIN van uw gestolen voertuig in de internationale gestolen auto-database

Digitpol's International Stolen Vehicle Database. Door een gestolen voertuig in de gestolen voertuigdatabase van Digitpol op te nemen, kunnen zoekmachines (wanneer ze worden doorzocht) het voertuigidentiteitsnummer (VIN) en kentekenplaat als gestolen weergeven. Dit is van vitaal belang wanneer een gestolen voertuig vanuit uw land naar een derde land wordt verscheept en wordt gecontroleerd door de douane, politie of importautoriteiten of potentiële kopers op internet. Als uw auto is aangegeven bij de lokale politie, verschijnen het VIN en het kenteken niet in het "open web" of in een openbare zoekopdracht als gestolen. Als uw auto, fiets, boot, vrachtwagen of bestelwagen wordt gestolen, is het noodzakelijk om het serienummer / VIN en kenteken in de database te vermelden om de kans op ontdekking en bekendheid te vergroten. Bekijk de Database: https://digitpol.nl/stolen-car-database/

Wat we doen met gestolen auto's

Track & Trace

We hebben GPS-systemen op voertuigen ingeschakeld en we sporen gestolen auto's op vanuit onze controlekamer. De locatie wordt doorgegeven aan ons team en aan de politie. Deze service werkt vlekkeloos! Zodra het voertuig bij ons is aangemeld gaan we direct voor u aan de slag.

Zoeken & beslag leggen

Vaak is een GPS-positie niet voldoende omdat auto's verstopt zijn in ondergrondse garages of containers. Onze zoekservice maakt het volledig operationeel zoeken mogelijk, dit doen we samen met de politie. Dit kan het openen van garageboxen, containers en/of het doorzoeken van gebouwen zijn, uiteraard altijd binnen de wet.

Repatriëring van gestolen auto's

Het terugvinden van een gestolen auto in een ander land is complex en brengt een juridische procedure met zich mee. Wij verzorgen dit wereldwijd! Dit omvat het behandelen van de zaak met buitenlandse openbare aanklagers, rechtbanken, politie en in sommige gevallen het verkrijgen van een civielrechtelijke beslissing om de auto terug te krijgen. Wij regel ook het vervoer.

Forensisch onderzoek

Wanneer een gestolen auto wordt teruggevonden is een forensisch onderzoek vereist. Wij zorgen hiervoor door alle identiteiten te onderzoeken en de auto te vegen op bugs en digitale controles zoals het hebben van extra sleutels en een volledige diagnostische controle.

Stolen Vehicle Investigation - DIGITPOL
smv 5
DIGITPOL - Stolen Vehicle Investigation
Asset Recovery]

Wat te doen als uw voertuig is gestolen?

Doe direct aangifte van diefstal met alle gegevens bij de politie, neem de autopapieren mee en als het voertuig een volgsysteem heeft, geef dan de login door aan de tracker. Nadat u de auto bij de politie heeft aangegeven, belt u Digitpol om indien nodig assistentie te vragen bij het zoeken naar de gestolen auto. Om een ​​gestolen auto op te sporen, is Digitpol geautoriseerd door de voertuigfabrikant om dit te doen, wanneer Digitpol wordt ingeschakeld, kunnen we voertuigen volgen en lokaliseren die vanaf 2013 zijn geproduceerd.

Wat te doen als uw voertuig is gestolen in het buitenland?

Het is belangrijk dat u dit zo snel mogelijk meldt bij de lokale politie in het land waar de auto is gestolen. Breng het kentekenbewijs en eventuele informatie over de auto en de plaats en tijd van de diefstal mee. Zodra de auto als gestolen is opgegeven, belt u Digitpol om te helpen bij het zoeken. Wanneer u terugkeert naar uw land, moet u contact opnemen met de plaatselijke politie om ze op de hoogte te houden, zodat uw verzekeringsmaatschappij volledig op de hoogte is. Tijdens het verhoor wordt u gevraagd om de politieverklaring van diefstal die u in het buitenland hebt afgelegd.

Wat gebeurt er als u een voertuig bij Digitpol registreerd?

Als u een gestolen voertuig meldt bij Digitpol, zullen we de gegevens onderzoeken. Als de auto als gestolen is gemeld bij de politie, sturen we een waarschuwing over het merk, het model, de kentekenplaat en het VIN van het voertuig naar ons internationale onderzoeksnetwerk voor voertuigcriminaliteit. bestaat uit grensovergangen, douane, havenautoriteiten, rederijen, politie en particuliere onderzoeksteams.

Wanneer zoeken wij het voertuig?

Het zoeken van een gestolen voertuig is een specifieke dienst en is alleen mogelijk als aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. In de meeste gevallen kunnen we voertuigen vanaf 2013 traceren en lokaliseren. Als we de SEARCH-procedure kunnen toepassen, zullen we u hiervan op de hoogte stellen.

Hoe registreer ik mijn voertuig?

U kunt uw gestolen voertuig registreren via de link hierboven.
Zodra u het voertuig geregistreerd hebt gaan wij voor u aan de slag.