Onderzoek naar gestolen voertuigen

Digitpol is een betrouwbare operationele partner in de strijd tegen voertuigcriminaliteit, van het opsporen van gestolen voertuigen tot digitale forensische onderzoeken van voertuigen en auto-onderdelen. We bieden operationele ondersteuning bij het zoeken en terugvinden van gestolen auto’s, bestelwagens, vrachtwagens, fietsen en boten. Digitpol is een internationale particuliere organisatie die ondersteuning biedt aan verzekeringsmaatschappijen en autoriteiten voor het onderzoeken van voertuigcriminaliteit wereldwijd, waaronder in de Verenigde Staten, Europa, West-Afrika en Azië.

Digitpol Automotive is een toegewijde gespecialiseerde eenheid die zich voornamelijk bezighoudt met voertuigen en veiligheidskwesties. Met een schat aan expertise omvatten onze uitgebreide diensten verschillende gebieden, zoals ANPR-diensten, IOT-ontwikkeling, verborgen audioapparaten, heimelijke installatie van GPS-trackers en telematica-toepassingen, het uitvoeren van forensisch onderzoek naar voertuigen, het onderzoeken van verzekeringsfraudezaken, het volgen van gestolen voertuigen en het leveren van op maat gemaakte voertuigbeveiligingstoepassingen voor de overheid en veiligheidsdiensten. Digitpol is een leider in Telematica en Forensica van Verbonden Voertuigen.

De Automotive Forensische Experts van Digitpol vormen een team van zeer bekwame professionals met uitgebreide achtergronden in rechtshandhaving, met name op het gebied van heimelijke operaties en technologie. Deze experts brengen hun expertise op het gebied van surveillance en voertuigbeveiliging mee naar hun werk. Met hun gespecialiseerde kennis en ervaring zijn ze in staat om een breed scala aan uitdagingen met betrekking tot voertuigen en hun beveiliging aan te pakken. Hun unieke vaardigheden stellen hen in staat om grondig onderzoek uit te voeren, bewijsmateriaal te analyseren en waardevolle inzichten te bieden op het gebied van automotive forensica.

Stolen Toyota RAV4 Seized by Digitpol 2

Opsporingseenheid voor gestolen auto’s

Digitpol is een internationaal onderzoeksbureau dat gespecialiseerd is in het opsporen en terughalen van gestolen voertuigen. Digitpol werkt nauw samen met wetshandhavingsinstanties en andere betrokken partijen om gestolen auto’s te lokaliseren en terug te brengen. Digitpol is de operationele partner van de Stichting Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV).

Stolen-Vehicle-Tracking-System_censored-1

Telematica met Responsdienst

Digitpol biedt opsporing via OEM of een aftermarket GPS-tracker en levert een allesomvattende oplossing voor voertuigbeveiliging en diefstalherstel. Deze tracker is naadloos geïntegreerd met een toegewijd 24/7 monitoringsysteem dat onmiddellijk reageert en het voertuig traceert zodra diefstal wordt gemeld. Onze dienst omvat zowel de continue monitoring als de snelle respons om het voertuig terug te halen.

Telematica wordt ook toegepast in crimineel onderzoek en bij verzekeringsgerelateerde onderzoeken, altijd binnen de wet en voor veiligheidsdoeleinden.

DIGITPOL - Stolen Vehicle Investigation

Forensische inspectie van Identificatie

Digitpol’s expertise strekt zich uit tot het omgaan met de uitdaging van gestolen voertuigen die identiteitsveranderingen ondergaan. De voertuigexperts van Digitpol staan klaar om forensisch onderzoek uit te voeren naar elk voertuig, met de nadruk op verschillende identificatiemiddelen zoals gestempelde VIN (Voertuigidentificatienummer), motornummer, labels, digitaal gecodeerde VIN naar verschillende ECU’s, en andere ID-markers. In gevallen waarin de identiteit van het voertuig is gewijzigd, past Digitpol gespecialiseerde technieken toe om de oorspronkelijke identificatie te herstellen. Deze mogelijkheid vergroot de kans op succesvolle teruggave van gestolen voertuigen door pogingen om hun identiteit te veranderen te ontrafelen.

stolen BMW x5 seized

Repatriëring & Juridisch proces

Het is essentieel om op te merken dat de ontdekking van een gestolen voertuig niet automatisch garant staat voor onmiddellijke terugkeer naar de rechtmatige eigenaar. De afhandeling van dergelijke situaties is afhankelijk van de lokale wetgeving van het land waar het voertuig wordt gevonden. Voertuigen kunnen in beslag worden genomen blijven, verbonden zijn met lopende criminele activiteiten, of deel uitmaken van lopende politieonderzoeken. Wij behandelen de juridische procedures met betrekking tot het bezit, het aantonen van de rechtmatige eigenaar en het proces om het voertuig van het ene land naar het andere terug te krijgen.

Digitpol biedt wereldwijd repatriëringsservice aan.

Voertuigvervoer

Wij sporen dagelijks gestolen voertuigen op en bieden tevens een service aan om de voertuigen terug te halen met eigen transportmiddelen. Wij kunnen ieder voertuig en onderdelen vervoeren en teruggeven aan de rechtmatige eigenaar. Deze service vereist documentatie en wordt aangeboden via de verzekeringssector, maar ook aan particuliere eigenaren. De dienst is beschikbaar in heel Europa.

Herinstallatie van in beslag genomen onderdelen

Herinstallatie van in beslag genomen onderdelen Voertuigen worden vaak gestolen voor hun onderdelen, waarbij vaak alle onderdelen door de politie in beslag worden genomen, wij verzorgen het ophalen van het voertuig en de onderdelen, en de herassemblage van de herstelde onderdelen. Dit versnelt het repatriëringsproces en zorgt ervoor dat het voertuig kan worden aangeboden aan een dealer of inspectiecentrum voor een laatste controle.

Nazorg van Teruggevonden Gestolen

Voertuigen Gestolen auto’s vereisen een gedetailleerde inspectie zodra ze zijn teruggevonden. Dit omvat het controleren van hoeveel sleutels zijn gecodeerd, het vervangen van sleutels, sloten, het wissen van foutcodes, het opnieuw coderen van nieuwe sleutels, en een algehele inspectie om ervoor te zorgen dat het voertuig kan worden hersteld naar de staat van vóór de diefstal en opnieuw kan worden verkocht.

GPS-trackers en Alarmsystemen

Wij leveren en installeren GPS-trackers en alarmsystemen voor alle voertuigen. Als uw voertuig gestolen is en moet worden teruggegeven, kunnen we het teruggeven met een geïnstalleerde GPS-tracker en een ingebouwd alarmsysteem. Dit is essentieel omdat voertuigen vaak opnieuw worden gestolen.

Nieuws

 Category Cyber beveiliging

Nieuwe malware benadrukt aanhoudende interesse in edge devices | Nieuwsbericht

February 6, 2024 Edit Nieuwsbericht | 06-02-2024 | 15:45 Tijdens een incident response onderzoek, door de Militaire Inlichtingen en… Read More