DIGITPOL AUTOMOTIVE

Digitpol Automotive is een toegewijde gespecialiseerde eenheid die zich voornamelijk bezighoudt met voertuigen en veiligheidszaken. Met een schat aan expertise bieden wij een uitgebreid scala aan diensten die verschillende gebieden bestrijken, zoals ANPR-services, databases, IOT-ontwikkeling, verborgen audioapparaten, het heimelijk installeren van GPS-trackers en telematica-toepassingen, het uitvoeren van voertuigforensisch onderzoek, het onderzoeken van verzekeringsfraudezaken, het opsporen van gestolen voertuigen en het leveren van op maat gemaakte voertuigbeveiligingstoepassingen voor overheid en veiligheidsdiensten.

De Automotive Forensische Experts van Digitpol zijn een team van zeer bekwame professionals met uitgebreide achtergronden in wetshandhaving, met name op het gebied van heimelijke operaties en technische vakgebieden. Deze experts brengen hun expertise op het gebied van surveillance en voertuigbeveiliging naar voren in hun werk. Met hun gespecialiseerde kennis en ervaring zijn ze uitgerust om een breed scala aan uitdagingen met betrekking tot voertuigen en hun beveiliging aan te pakken. Hun unieke vaardigheden stellen hen in staat om grondig onderzoek te doen, bewijsmateriaal te analyseren en waardevolle inzichten te bieden op het gebied van autotechnische forensica.

smv 5

Stolen Car Tracing Unit

Digitpol biedt operationele ondersteuning bij het zoeken en terughalen van gestolen auto's, bestelwagens, vrachtwagens, fietsen en boten voor verzekeringsmaatschappijen. Digitpol biedt deze zoek- en inbeslagnameservice in samenwerking met politie-eenheden wereldwijd.

243913446_2052298738272196_3131818990743421168_n

GPS-tracker met bewakingsservice

Wij bieden een GPS-tracker die een uitgebreide oplossing biedt voor voertuigbeveiliging en diefstalherstel. Deze tracker is naadloos geïntegreerd met een toegewijd 24/7 monitoringteam dat direct reageert en het voertuig traceert zodra diefstal wordt gemeld. Onze service omvat zowel de installatie van trackers als monitoring.

IMG-20180430-WA0026

Insurance Claim Investigation

Wij werken rechtstreeks samen met verzekeringsmaatschappijen, juridische instanties of politiebureaus om ondersteuning te bieden op de volgende gebieden

Onze expertise omvat het grondig analyseren van digitale gegevens in voertuigen om waardevolle inzichten te verkrijgen met betrekking tot verzekeringsclaims, juridische zaken of politieonderzoeken. We kunnen helpen bij het identificeren van bewijsmateriaal met behulp van moderne forensische technieken om de betrokkenheid bij ongevallen, kilometerfraude en andere relevante informatie te achterhalen.

Audi Connect SIM Card

Penetration Testing of the Connected Auto

Het uitvoeren van penetratietests op connected voertuigen is een belangrijk aspect om de beveiliging van moderne auto's te waarborgen. Naarmate het aantal verbonden functies in voertuigen toeneemt, groeit ook het aanvalsoppervlak dat beschikbaar is voor cybercriminelen. De expertise van Digitpol in het uitvoeren van penetratietests voor voertuigfabrikanten kan waardevol zijn bij het identificeren van kwetsbaarheden en het beveiligen van connected voertuigen.

Bench ECU Testing

ECU Forensics

Wij zijn gespecialiseerd in het herstellen van verwijderde KM (kilometerstand), VIN (voertuigidentificatienummer) en serienummers van allerlei gecodeerde ECU's. Dit omvat ABS (Antiblokkeersysteem), airbag-modules, instrumentenclusters (dashboards), sleutels en navigatie-eenheden.

Onze diensten omvatten:

 • Lezen van KM-gegevens
 • Uitlezen van VIN & serienummers
 • Geschiedenis en storingen met tijdstippen en KM-standen
 • Crashgegevens, gebeurtenissen en historische storingen.
automotive car key locksmith

Auto Key Forensics

Wij zijn gespecialiseerd in sleutel forensics en kunnen helpen bij het beantwoorden van belangrijke vragen met betrekking tot voertuigclaims:

Is de sleutel origineel? Behoort deze sleutel tot de betreffende claim?

Onze diensten omvatten het herstellen van gegevens van sleutels, met name Transponder Chip Forensics. We kunnen de volgende informatie achterhalen:

 • Voertuigidentificatienummer (VIN)
 • Transponder-ID
 • Hoeveel sleutels zijn gecodeerd voor het voertuig en welke sleutel is het?
 • De laatst geregistreerde kilometerstand
 • De brandstofstatus
 • Voertuiggegevens gekoppeld aan de laatste sleutelinvoer.

Met deze gegevens kunnen we helpen bij het vaststellen van de authenticiteit van de sleutel en of deze verband houdt met de claim voor het voertuig.

VW GPS Forensics

GPS Forensics

Wij kunnen bewijsmateriaal herstellen van de volgende systemen die zijn geïnstalleerd in de volgende automerken:

BMW | Toyota | Ford | VW | Audi | Skoda | Seat (RNS510)

Volvo | Mercedes-Benz | Nissan | Toyota | Lexus | Porsche | Landrover

We kunnen ook gegevens herstellen van veel andere OEM-systemen die vergelijkbare besturingssystemen gebruiken. Om meer te weten te komen over de mogelijkheden voor een specifiek voertuig, hebben we de VIN (Voertuigidentificatienummer) en de juiste documentatie nodig.

Met behulp van deze informatie kunnen we helpen bij het herstellen en analyseren van GPS-gerelateerd bewijsmateriaal dat kan worden gebruikt voor forensische doeleinden.

ECU Forensic Investigation

Crash Data Recovery

Crash Data Recovery is een gespecialiseerd gebied binnen digitale forensica dat zich bezighoudt met het herstellen en analyseren van gegevens uit het airbag-besturingsmodule (ACM) of event data recorder (EDR) van een voertuig na een verkeersongeval. Het ACM of EDR is een onderdeel van het veiligheidssysteem van een voertuig dat gegevens registreert met betrekking tot de snelheid, het remmen, de acceleratie en andere prestatiegegevens in de aanloop naar en tijdens een ongeval.

BMW GPS Forensics
BMW Forensics
Automotive Forensics
Automotive Forensics Digitpol
Stolen Vehicle Investigation - DIGITPOL
DIGITPOL - Stolen Vehicle Investigation

Onze oplossingen

Herstel van traceerroutes, waypoints, telefoongegevens en bluetooth-gegevens.

ECU Forensisch onderzoek

Wij zijn gespecialiseerd in het herstellen van verwijderde KM-, VIN- en serienummers van alle soorten gecodeerde ECU's.

Crashgegevens

We herstellen crashgegevens van airbagmodules.

Onze Expertise

Infotainment onderzoek

We voeren forensische analyses uit op GPS-systemen voor auto's voor wetshandhavingsinstanties en testen voor OEM's. Wij zijn gespecialiseerd in het onderzoek van ingebouwde OEM GPS-satellietnavigatiesystemen, ook wel infotainment- of telematicasystemen genoemd. Ons forensisch team doet sinds 2009 onderzoek naar de onderzoekstechnieken om forensische gegevens te verkrijgen van ingebouwde GPS-systemen voor voertuigen. Samen met systeemfabrikanten hebben we een solide en robuuste methode ontwikkeld om forensische gegevens te herstellen.

ECU-identificatie

Namens wetshandhavingsinstanties en verzekeringsmaatschappijen kan ons SMV-team verwijderde forensische gegevens uit gecodeerde onderdelen herstellen. We kunnen verwijderde KM-, VIN- en serienummers herstellen van flash- en geheugenchips met behulp van een methode die bekend staat als chip-off forensics.

 • Chip-off forensisch onderzoek
 • Herstelde identiteiten
 • Herstelde verwijderde gegevens
 • Herstelde KM-gegevens
Herstel van crashgegevens

Wij zijn gespecialiseerd in digitaal onderzoek naar autoverzekeringsfraude. Wij zijn experts in de analyse van 'gefaseerde botsingen' waarbij een voertuig is gerapporteerd als gecrasht, maar de botsing heeft nooit plaatsgevonden. We zetten digitale forensische methoden in om de sporen te achterhalen die zijn opgeslagen in voertuigmodules. We herstellen de laatste gebeurtenissen zoals eventuele aanrijdingen en kunnen de motortemperatuur van het voertuig op het moment van de aanrijding, de KM-waarde en de tijd en datum van de aanrijding identificeren. Deze parameters helpen claimbehandelaars vaak om claims op te lossen of te verifiëren. In sommige gevallen kan een frauduleuze claim worden opgespoord.