DIGITPOL AUTOMOTIVE

Digitpol Automotive is een toegewijde gespecialiseerde eenheid die zich voornamelijk bezighoudt met voertuigen en veiligheidskwesties. Met een schat aan expertise omvatten onze uitgebreide diensten verschillende gebieden, zoals ANPR-diensten, IOT-ontwikkeling, heimelijke audiotoestellen, het heimelijk installeren van GPS-trackers en telematicatoepassingen, het uitvoeren van forensisch onderzoek naar voertuigen, het onderzoeken van verzekeringsfraudezaken, het traceren van gestolen voertuigen, en het leveren van op maat gemaakte voertuigbeveiligingstoepassingen voor overheid en veiligheidsdiensten. Digitpol is een leider op het gebied van Telematica en Forensica van Verbonden Voertuigen.

De Forensische Experts van Digitpol Automotive vormen een team van zeer bekwame professionals met uitgebreide achtergronden in wetshandhaving, met name in heimelijke operaties en technische vakgebieden. Deze experts brengen hun expertise op het gebied van surveillance en voertuigbeveiliging naar voren in hun werk. Met hun gespecialiseerde kennis en ervaring zijn ze uitgerust om een breed scala aan uitdagingen met betrekking tot voertuigen en hun beveiliging aan te gaan. Hun unieke vaardigheden stellen hen in staat om grondige onderzoeken uit te voeren, bewijsmateriaal te analyseren en waardevolle inzichten te bieden op het gebied van automotive forensica.

1698660088721

Gestolen Auto Onderzoekseenheid

Digitpol biedt operationele ondersteuning bij het zoeken en terughalen van gestolen auto's, bestelwagens, vrachtwagens, fietsen en boten voor verzekeringsmaatschappijen. Digitpol levert deze zoek- en inbeslagname dienst in samenwerking met politie-eenheden wereldwijd, en binnen Nederland is Digitpol de traceringpartner van de Stichting Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit. Wanneer een voertuig wordt gestolen en er aangifte is gedaan, krijgt Digitpol de taak om het voertuig op te sporen. Zodra het voertuig is gelokaliseerd, zorgt Digitpol ervoor dat het voertuig onder toezicht blijft totdat de politie op de locatie arriveert. Inbeslagname wordt altijd uitgevoerd door wetshandhaving.

Stolen-Vehicle-Tracking-System_censored-1

OEM Telematica met Responsdienst

Digitpol biedt een allesomvattende oplossing voor voertuigbeveiliging en diefstalherstel door traceringsservices aan te bieden via Original Equipment Manufacturer (OEM) of aftermarket GPS-trackers. Het bedrijf integreert deze trackers naadloos met een toegewijd 24/7 monitorings team. Dit team volgt en reageert snel op meldingen van diefstal, zorgt voor continue monitoring en een snelle respons om het gestolen voertuig te herstellen. De diensten van Digitpol zijn gericht op het verbeteren van de voertuigbeveiliging door geavanceerde traceringstechnologie en efficiënte responsmechanismen.

Stolen Vehicle Investigation - DIGITPOL

Forensische inspectie van Identificatie

Digitpol's expertise strekt zich uit tot het omgaan met de uitdaging van gestolen voertuigen die identiteitsveranderingen ondergaan. De voertuigexperts van Digitpol staan klaar om forensisch onderzoek uit te voeren naar elk voertuig, met de nadruk op verschillende identificatiemiddelen zoals gestempelde VIN (Voertuigidentificatienummer), motornummer, labels, digitaal gecodeerde VIN naar verschillende ECU's, en andere ID-markers. In gevallen waarin de identiteit van het voertuig is gewijzigd, past Digitpol gespecialiseerde technieken toe om de oorspronkelijke identificatie te herstellen. Deze mogelijkheid vergroot de kans op succesvolle teruggave van gestolen voertuigen door pogingen om hun identiteit te veranderen te ontrafelen.

stolen BMW x5 seized

Repatriëring & Juridisch proces

Het is essentieel om op te merken dat de ontdekking van een gestolen voertuig niet automatisch garant staat voor onmiddellijke terugkeer naar de rechtmatige eigenaar. De afhandeling van dergelijke situaties is afhankelijk van de lokale wetgeving van het land waar het voertuig wordt gevonden. Voertuigen kunnen in beslag worden genomen blijven, verbonden zijn met lopende criminele activiteiten, of deel uitmaken van lopende politieonderzoeken. Wij behandelen de juridische procedures met betrekking tot het bezit, het aantonen van de rechtmatige eigenaar en het proces om het voertuig van het ene land naar het andere terug te krijgen.

Digitpol biedt wereldwijd repatriëringsservice aan.

Bench ECU Testing

ECU-forensisch onderzoek

Wij zijn gespecialiseerd in het herstellen van verwijderde KM (kilometerstand), VIN (voertuigidentificatienummer) en serienummers van allerlei gecodeerde ECU's. Dit omvat ABS (Antiblokkeersysteem), airbag-modules, instrumentenclusters (dashboards), sleutels en navigatie-eenheden.

Onze diensten omvatten:

  • Lezen van KM-gegevens
  • Uitlezen van VIN & serienummers
  • Geschiedenis en storingen met tijdstippen en KM-standen
  • Crashgegevens, gebeurtenissen en historische storingen.
automotive car key locksmith

Forensisch onderzoek van automatische sleutels

Wij zijn gespecialiseerd in sleutelforensisch onderzoek en kunnen helpen bij het beantwoorden van cruciale vragen met betrekking tot voertuigclaims: Is de sleutel origineel? Behoort deze sleutel tot de betreffende claim? Onze diensten omvatten het herstellen van gegevens van sleutels, met name Transponder Chip Forensics. We kunnen de volgende informatie achterhalen:

  • Voertuigidentificatienummer (VIN)
  • Transponder-ID
  • Hoeveel sleutels zijn gecodeerd voor het voertuig en welke sleutel is het?
  • De laatst geregistreerde kilometerstand
  • De brandstofstatus
  • Voertuiggegevens gekoppeld aan de laatste sleutelinvoer.

Met deze gegevens kunnen we helpen bij het vaststellen van de authenticiteit van de sleutel en of deze verband houdt met de claim voor het voertuig.

VW GPS Forensics

GPS-forensisch onderzoek

Wij kunnen bewijsmateriaal herstellen van de volgende systemen die zijn geïnstalleerd in de volgende automerken:

BMW | Toyota | Ford | VW | Audi | Skoda | Seat (RNS510)

Volvo | Mercedes-Benz | Nissan | Toyota | Lexus | Porsche | Landrover

We kunnen ook gegevens herstellen van veel andere OEM-systemen die vergelijkbare besturingssystemen gebruiken. Om meer te weten te komen over de mogelijkheden voor een specifiek voertuig, hebben we de VIN (Voertuigidentificatienummer) en de juiste documentatie nodig.

Met behulp van deze informatie kunnen we helpen bij het herstellen en analyseren van GPS-gerelateerd bewijsmateriaal dat kan worden gebruikt voor forensische doeleinden.

ECU Forensic Investigation

Crash Data Recovery

Crash Data Recovery is een gespecialiseerd gebied binnen digitale forensica dat zich bezighoudt met het herstellen en analyseren van gegevens uit het airbag-besturingsmodule (ACM) of event data recorder (EDR) van een voertuig na een verkeersongeval. Het ACM of EDR is een onderdeel van het veiligheidssysteem van een voertuig dat gegevens registreert met betrekking tot de snelheid, het remmen, de acceleratie en andere prestatiegegevens in de aanloop naar en tijdens een ongeval.

Alle voertuigen slaan gegevens op, en Digitpol heeft een rijke geschiedenis in het onderzoeken van auto's om gegevens te verkrijgen. Als een voertuig gegevens opslaat, zijn we ervan overtuigd dat we deze zullen vinden.

Stolen Vehicle Recovery

Voertuigvervoer

Wij sporen dagelijks gestolen voertuigen op en bieden tevens een service aan om de voertuigen terug te halen met eigen transportmiddelen. Wij kunnen ieder voertuig en onderdelen vervoeren en teruggeven aan de rechtmatige eigenaar. Deze service vereist documentatie en wordt aangeboden via de verzekeringssector, maar ook aan particuliere eigenaren. De dienst is beschikbaar in heel Europa.

1698660088761

Herinstallatie van in beslag genomen onderdelen

Herinstallatie van in beslag genomen onderdelen Voertuigen worden vaak gestolen voor hun onderdelen, waarbij vaak alle onderdelen door de politie in beslag worden genomen, wij verzorgen het ophalen van het voertuig en de onderdelen, en de herassemblage van de herstelde onderdelen. Dit versnelt het repatriëringsproces en zorgt ervoor dat het voertuig kan worden aangeboden aan een dealer of inspectiecentrum voor een laatste controle.

1698660089469

Nazorg van Teruggevonden Gestolen

Voertuigen Gestolen auto's vereisen een gedetailleerde inspectie zodra ze zijn teruggevonden. Dit omvat het controleren van hoeveel sleutels zijn gecodeerd, het vervangen van sleutels, sloten, het wissen van foutcodes, het opnieuw coderen van nieuwe sleutels, en een algehele inspectie om ervoor te zorgen dat het voertuig kan worden hersteld naar de staat van vóór de diefstal en opnieuw kan worden verkocht.

Stolen-Vehicle-Tracking-System_censored-1

GPS-trackers en Alarmsystemen

Wij leveren en installeren GPS-trackers en alarmsystemen voor alle voertuigen. Als uw voertuig gestolen is en moet worden teruggegeven, kunnen we het teruggeven met een geïnstalleerde GPS-tracker en een ingebouwd alarmsysteem. Dit is essentieel omdat voertuigen vaak opnieuw worden gestolen.

BMW GPS Forensics
BMW Forensics
Automotive Forensics
Automotive Forensics Digitpol
Stolen Vehicle Investigation - DIGITPOL
DIGITPOL - Stolen Vehicle Investigation