Author:
Category algemeen

Digitpol een leider in telematica voor het opsporen van gestolen voertuigen

Afgelopen maandag 13 november hebben VbV en Digitpol een overeenkomst verlengd voor het terugvinden van voertuigen via telematica. Deze overeenkomst is om een aantal redenen bijzonder. Doorgaans sluiten verzekeraars overeenkomsten met derden voor de particuliere opsporing.
Echter, geoordeeld is dat deze opsporingsmethode geen ruimte laat voor competitie.

In de afgelopen twee jaar is hard gewerkt aan de ontwikkeling van onder meer de techniek, het kader en daadwerkelijke opsporing. Sinds 2016 zijn steeds meer merken aangesloten, blijken steeds meer voertuigen ‘connectable’ en verwachten we in de komende jaren ook steeds meer voertuigen te lokaliseren en in beslag te laten nemen.

Telematica is daarmee een aanvulling op andere opsporingsmethoden, zoals de gecertificeerde terugvind- en voertuigvolgsystemen van leveranciers of producenten, zoals bijvoorbeeld Moving Intelligence, LoJack of Clifford Electronics Benelux.

Ongeveer 10% van alle voertuigen in Nederland is uitgevoerd met een gecertificeerd terugvind- of voertuigvolgsysteem. Systemen die goed zijn voor een terugvindpercentage van 95% of hoger. Het aantal ‘connectable’ voertuig neemt jaarlijks toe tot een percentage van 65% momenteel. Daarmee zijn beide opsporingsmethoden goed voor bijna 14% van alle jaarlijks gestolen Nederlands gekentekende voertuigen.

VbV en Digitpol verlengen overeenkomst

Foto-overeenkomst-VbV-en-Digitpol-1
Stolen-Vehicle-Tracking-System_censored-1
1697783249697

You must be logged in to post a comment.