Gestolen Auto's

Gestolen auto's - We traceren, lokaliseren, onderzoeken en repatriëren gestolen voertuigen 24/7

  • De onderzoekseenheid voor gestolen voertuigen van Digitpol is wereldwijd actief
  • Onze experts hebben tientallen jaren ervaring in het onderzoeken van voertuigcriminaliteit, het volgen van gestolen voertuigen en de repatriëring van gestolen voertuigen.
  • Wanneer Digitpol wordt ingeschakeld om een ​​gestolen voertuig te repareren, werken we met een uurtarief.
  • We werken eerlijk en transparant.

Wij zijn leiders in repatriëring van voertuigen, ook terug naar het land van herkomst.
De volgende documenten zijn vereist voor alle detectie en repatriëring. We moeten de vereiste documenten zien, zoals een POA, (volmacht) een diefstalrapport van de politie en voertuigdocumenten. We moeten er absoluut zeker van zijn dat de claim authentiek is. Zodra we de case analyseren en beweren dat we onze opgegeven trackingteams inzetten. Wanneer we uw voertuig vinden, voeren we een forensische analyse van het voertuig op locatie uit.

We zorgen ervoor dat de oorspronkelijke identiteit correct is door forensische methoden. Met de juiste documenten kan het voertuig worden teruggegeven aan de juridische eigenaar van een buitenlandse staat, wij zorgen voor het juridische proces en transport. Alle procedures worden geregeld via een wetshandhavingsinstantie of advocaat en worden ondersteund door de verzekeringsmaatschappij of de relevante financiële instantie.

Digitpol
Vehicle Investigation
Vehicle Investigation
Asset-Recovery-630x473

Gestolen Autos - Is je auto gestolen? We zullen het terug vinden We Traceren, Lokaliseren en Onderzoeken Gestolen Voertuigen

Daling voertuigdiefstal vlakt af

16 juli 2019 - De eerste 6 maanden van 2019 is het aantal gestolen personenauto’s slechts licht gedaald ten opzichte van 2018. Het eerste halfjaar werden er 3606 gestolen tegen 3642 in dezelfde periode van 2018. Ook het aantal diefstallen van andere voertuigen daalt licht. Alleen brom- en snorfietsen worden fors meer gestolen (+12,8%).

Jonge voertuigen 0-3 jaar populair

Opvallend is dat de diefstal van jonge voertuigen toeneemt met 12%. Diefstal van 2 jaar oude voertuigen stijgt het meest, met 38,7%. De Audi A1 en de Fiat 500 dragen met name bij aan deze stijging. De VW Golf en de Polo, worden ondanks forse daling, nog steeds het meest gestolen. De diefstal van hybride voertuigen blijft nagenoeg gelijk waarbij Toyota en Lexus het meest populair zijn. De Mercedes Vito en Sprinter en de VW Transporter zijn bij elkaar goed voor 58 % van de gestolen lichte bedrijfswagens. Bijna 50% van de motorfietsen wordt gestolen in Amsterdam en Den Haag.

Terugvindpercentage

Het totale aantal voertuigen dat op de eerste dag wordt teruggevonden, is wederom licht gestegen van 34,4% naar 36,6 %. Het versnelde aangifteproces bewijst daarmee blijvend zijn toegevoegde waarde. Opvallend is dat voertuigen die een grote diefstalstijging laten zien een laag terugvindpercentage hebben: bij de Audi A1 is dit 16% en bij de Fiat 500 maar 15%. Van gestolen Harley Davidsons wordt slechts 5,3 % teruggevonden.

Preventie

"De diefstal toename van jonge voertuigen toont de georganiseerdheid van de autodieven aan en dus blijft aandacht voor preventie en intensieve samenwerking bij de opsporing essentieel." zegt Hendrik Steller, Manager van Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit.

Het Duitse Bundeskriminalamt gebruikt de 2011 cijfers van de Duitse vereniging van verzekeringsmaatschappijen voor de totale economische schade aan gestolen motorvoertuigen: bijna 260 miljoen euro. Dit bedrag vertegenwoordigt alleen gestolen voertuigen (en niet bijvoorbeeld voertuigen die verloren zijn gegaan door fraude). De totale economische schade is een stijging van bijna 1% in vergelijking met 2010 en een stijging van 19% vergeleken met het gemiddelde totale bedrag van de voorgaande 5 jaar. Bovendien was de gemiddelde individuele claim hoger. Dit kan worden veroorzaakt door een hogere marktwaarde van de gemiddelde auto die wordt gestolen of een indicatie van een trend waarbij motorvoertuigen met een hogere waarde worden getarget. @BKA

Voertuigcriminaliteit is een zeer georganiseerde criminele activiteit die alle regio's van de wereld treft en die duidelijk verband houdt met georganiseerde misdaad en terrorisme. Voertuigen worden niet alleen voor hun hele functionaliteit gestolen, voertuigen worden ook verhandeld om andere misdaden te financieren. Ze kunnen ook worden gebruikt als bomendragers of bij het plegen van andere misdaden. Eind december 2015 werden 7,4 miljoen records van gerapporteerde gestolen motorvoertuigen wereldwijd geregistreerd.

Onze Oplossingen

Tracing

Internationale tracering, locatie en repatriëring van gestolen voertuigen

Onderzoeken

On-site onderzoeken, onderdelen inspecteren, voertuigen en de originele identiteit traceren.

Wij zijn gespecialiseerd in autovervoer, gesloten autotransport en internationaal autotransport.

Contact