[fl_builder_insert_layout slug="top-bar"]
Author:
Category algemeen
In de nacht van 11 op 12 juni werden drie trailers met lading met een waarde van ongeveer een miljoen euro gestolen in Oost Nederland. In afstemming met Stichting Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV) heeft verzekeraar TVM contact opgenomen met Digitpol -een gecertificeerd particulier en internationaal geaccrediteerd onderzoeksbureau-  en samenwerkingspartner van het VbV.
TVM heeft aan Digitpol gevraagd de zoektocht naar de gestolen voertuigen en lading op zich te nemen.

Succesvolle interventie

Digitpol heeft in samenwerking met VbV, TVM, de Nederlandse en Poolse politie, ervoor gezorgd dat de gestolen trailers en lading snel in beeld kwamen en bleven. Uiteindelijk resulteerde dit in een snelle interventie door de Poolse politie dicht bij de grens met Oekraïne. Een onderzoeker van Digitpol en TVM zijn afgereisd naar Polen in verband met het onderzoek. Het onderzoek loopt nog, maar het goede nieuws is dat dankzij de Poolse autoriteiten de inbeslaggenomen trailers en lading zijn gecontroleerd, vrijgegeven en gerepatrieerd naar Nederland.

Publiek – private samenwerking

VbV heeft hierin een ondersteunende rol gespeeld in haar contacten met de Nederlandse en buitenlandse politie. Met speciale dank aan de Poolse autoriteiten voor de snelle acties, interventies, gedetailleerd recherchewerk en forensisch onderzoek.  Zij hebben geweldig werk geleverd op een zeer hoog niveau! De verdere afwikkeling van het schadedossier zal door TVM ter hand worden genomen.

In Nederland gestolen trailers met waardevolle lading teruggevonden in Polen

You must be logged in to post a comment.