De Forensische Opsporing, Afdeling Vreemdenpolitie, Identificatie en Mensenhandel (AVIM), Koninklijke Marechaussee, Douane en Belastingdienst voerden 18 april een grote verkeerscontrole uit in Lelystad.

Controle
Het doel van deze verkeerscontrole is het bevorderen van de verkeersveiligheid, alsmede het optreden tegen ondermijnende activiteiten. In totaal zijn er 150 voertuigen gecontroleerd, waarbij er gekeken werd naar de technische staat van de auto en of de bestuurder onder invloed was van alcohol of drugs.

Resultaat
De politie deelde 71 bekeuringen uit vanwege snelheidsovertredingen en nog eens 60 andere ‘verkeers-gerelateerde’ bekeuringen, zoals de politie dat noemt. Twee automobilisten bleken onder invloed van drugs te rijden. Vier voertuigen kregen een zogeheten WOK-melding (Wacht Op Keuren). Dat houdt in dat de bestuurders er niet mee mogen rijden, totdat het voertuig is gekeurd.

De Belastingdienst heeft een bedrag van 80.000 euro geïnd bij verschillende automobilisten. In totaal zijn er acht voertuigen in beslag genomen en daarnaast is bij vijf voertuigen een nader onderzoek ingesteld.

Ondersteuning door VbV
Het VbV nam deel aan deze verkeerscontrole ter ondersteuning van de Forensische Opsporing.

You must be logged in to post a comment.