[fl_builder_insert_layout slug="top-bar"]
Author:

De Gemeente Utrecht (pijler Transport en Logistiek -GSPB) organiseerde woensdagmiddag en avond 12 april een grote ondermijningscontrole verkeer. De controlestraat vond plaats in Utrecht Noord en Noordoost: ‘s middags op de Koningsweg en ‘s avonds op de Hengeveldstraat. Aan deze actie werkten de Gemeente (W&I en OOV) , Politie, Forensische opsporing en team Nodaal, de Belastingdienst en Stichting Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV) mee.

Doel
Het doel van de verkeers-/ondermijningscontrole is het verhogen van de verkeersveiligheid en daarnaast repressief optreden op de terreinen van ondermijning, overtreden belastingwetgeving, accijnsontduiking, WWM en opium-gerelateerde delicten. In de aanpak van ondermijning is het belangrijk om zichtbaar te zijn en op te treden als een overheid.

Resultaat controle

  • In totaal zijn er drie personen aangehouden, waarvan twee personen met drugs en geld.
    Eén van de aangehouden verdachte was onderdeel van een SUMMIT-onderzoek. Hierop is later op de avond een instap geweest in een woning.
  • De Belastingdienst heeft twee eigenaren van voertuigen een bpm-vordering opgelegd. De deurwaarder van de Belastingdienst heeft € 61.000 aan openstaande vorderingen geïnd.
    In totaal is er op zeven voertuigen beslag gelegd.
  • Dankzij de ANPR scanauto van het DIGITPOL hebben zij samen met FO-politie een gestolen Jeep aangetroffen, deze auto is in beslag genomen en terugbezorgd bij de rechtmatige eigenaar.
  • De Politie heeft meerdere processen-verbaal opgelegd.
Publiek – private samenwerking
Kortom een mooi voorbeeld van publiek – private samenwerking, die naast de zichtbaarheid in de wijken ook goede informatie en resultaten heeft opgeleverd.

De komende maanden zullen meerdere controles in de stadsdelen worden georganiseerd.

DIGITPOL ANPR ANPR HIT VBV

You must be logged in to post a comment.