Met behulp van telematica zeven gestolen voertuigen teruggevonden 

Op vrijdag 24 juni heeft de politie, in samenwerking met Digitpol, in de regio Amsterdam zeven gestolen voertuigen van het merk Mercedes, Range Rover, VW en Toyota aangetroffen en in beslag genomen.

Samenwerking
Om meer gestolen voertuigen terug te vinden werkt VbV sinds 2021 samen met Digitpol - een vergunning-houdend Particulier Onderzoeksbureau - gespecialiseerd in forensisch onderzoek en opsporing.

Hoe werkt het?
Direct na het plaatsen van het diefstalsignaal in de VbVApplicatie (Vermiste Auto Register) ontvangt Digitpol automatisch een digitale melding. Op het moment dat een voertuig, uitgerust met specifieke telematica, een signaal afgeeft kan het voertuig real-time gevolgd worden.

Signaal Mercedes leidt politie naar een kas in regio Amsterdam
Op basis van het te traceren signaal van een Mercedes GLA kon Martin Coyne van Digitpol de locatie achterhalen waar het voertuig zich bevond. Na contact met politie Amsterdam te hebben opgenomen trof de politie, naast de gestolen Mercedes GLA, meerdere voertuigen aan.

Onderzoek
Na onderzoek bleken zeven voertuigen van diefstal afkomstig te zijn.
De politie heeft deze in beslag kunnen nemen. Op dit moment loopt er een onderzoek naar de aangehouden verdachte.

Publiek private samenwerking
Een mooi resultaat van publiek - private samenwerking!
Om de gegevens van de verzekeraar en/of eigenaar te achterhalen heeft de politie de samenwerking met VbV gezocht. Op het moment dat de rechtmatige eigenaar bekend is zal de politie ervoor zorgdragen dat de zeven voertuigen worden terugbezorgd bij de rechtmatige eigenaar.

You must be logged in to post a comment.