Toyota C-HR & RAV4 GPS Tracker met Monitoringservice

GPS Tracker voor alle Toyota C-HR- en RAV4-modellen met snelle respons- en onderzoeksdienst om het voertuig terug te vinden in geval van diefstal.

Digitpol's GPS-tracker is specifiek ontworpen voor Toyota C-HR- en RAV4-modellen. De tracker is bedoeld om gestolen Toyota's te traceren en een uitgebreide oplossing te bieden voor voertuigbeveiliging en diefstalherstel. Deze tracker is naadloos geïntegreerd met een toegewijd 24/7 monitoringsysteem dat onmiddellijk reageert wanneer een diefstal wordt gemeld. Onze service omvat zowel de installatie van de tracker, continue monitoring als snelle respons om de auto op te sporen als deze wordt gestolen.

In het geval van voertuigdiefstal zal ons toegewijde monitoringsysteem, bestaande uit ervaren voormalige wetshandhavingsfunctionarissen, in actie komen. Ze hebben de nodige expertise om het gestolen voertuig snel op te sporen. Dit proces wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met de politie, waardoor een gezamenlijke inspanning wordt geleverd om het voertuig succesvol terug te vinden.

Door te kiezen voor onze GPS-trackerdienst, kunt u erop vertrouwen dat uw Toyota C-HR of RAV4 goed is beveiligd en dat er in geval van diefstal een efficiënte zoek- en hersteloperatie zal worden gestart.

Digitpol is de operationele partner van de Stichting Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV).

Track & Trace

We hebben GPS-systemen op voertuigen ingeschakeld en we sporen gestolen auto's op vanuit onze controlekamer. De locatie wordt doorgegeven aan ons team en aan de politie. Deze service werkt vlekkeloos! Zodra het voertuig bij ons is aangemeld gaan we direct voor u aan de slag.

Zoeken & beslag leggen

Vaak is een GPS-positie niet voldoende omdat auto's verstopt zijn in ondergrondse garages of containers. Onze zoekservice maakt het volledig operationeel zoeken mogelijk, dit doen we samen met de politie. Dit kan het openen van garageboxen, containers en/of het doorzoeken van gebouwen zijn, uiteraard altijd binnen de wet.

Repatriëring van gestolen auto's

Het terugvinden van een gestolen auto in een ander land is complex en brengt een juridische procedure met zich mee. Wij verzorgen dit wereldwijd! Dit omvat het behandelen van de zaak met buitenlandse openbare aanklagers, rechtbanken, politie en in sommige gevallen het verkrijgen van een civielrechtelijke beslissing om de auto terug te krijgen. Wij regel ook het vervoer.

Forensisch onderzoek

Wanneer een gestolen auto wordt teruggevonden is een forensisch onderzoek vereist. Wij zorgen hiervoor door alle identiteiten te onderzoeken en de auto te vegen op bugs en digitale controles zoals het hebben van extra sleutels en een volledige diagnostische controle.

Gestolen Toyota RAV4
photo_2023-02-23_08-59-11
Gestolen Toyota
Stolen Toyota RAV4 Seized by Digitpol 2

Diefstal Toyota RAV4 en Toyota C-HR
In de media verschijnen met regelmaat berichten over de diefstalcijfers van auto’s in Nederland. Helaas staan de Toyota RAV4 en Toyota C-HR hoog op deze lijst. In 2023 stijgen de diefstalcijfers met name van de laatste generatie Toyota RAV4 en Toyota C-HR. We begrijpen dat diefstal enorm vervelend is voor onze klanten en snappen dat dit een grote impact kan hebben.
Waarom worden juist de Toyota RAV4 en Toyota C-HR gestolen?

Met de populariteit van een auto stijgt helaas ook de populariteit bij criminelen. Als de vraag naar een auto groot is, dan stijgen vaak ook de diefstalcijfers. Wereldwijd was de Toyota RAV4 in 2022 de bestverkochte personenauto. Met meer dan 1.000.000 verkochte exemplaren is de wereldwijde vraag naar dit model dan ook enorm hoog. De huidige Toyota C-HR is sinds de introductie in 2016 ook een zeer succesvol model van Toyota, met name in Europa.

Oplossingen tegen digitale diefstalmethodes zijn in veel gevallen een kat-en-muisspel tussen de autofabrikant en criminelen. Als er een nieuwe diefstalmethode bekend wordt, wordt deze gemeld bij de fabriek. Helaas is het vaak pas mogelijk om bij een modeljaarwisseling of een nieuw model een verbeterde beveiliging toe te passen. Het vraagt in de meeste gevallen een grote aanpassing aan het elektronisch platform of om de toepassing van een alarmsysteem dat in de fabriek wordt ingebouwd.

Weet Toyota hoe de auto’s gestolen worden?

Toyota heeft regelmatig overleg met verschillende instanties, waaronder de Politie, om inzicht te krijgen in de diefstalmethodes. Hieruit blijkt dat er twee methodes zijn waarop auto’s met name worden gestolen.

De methode die op dit moment het meest gebruikt lijkt te worden is door met een speciaal apparaat in te breken op een CAN-aansluiting van de auto, dit is het netwerk van de auto. Als het apparaat verbinding heeft, stuurt het duizenden signalen naar de auto en doet het apparaat alsof het de sleutel is. De auto zal hetzelfde reageren als op een sleutel – de auto weet niet beter – en zal openen en starten.

Een andere methode is de Relay Attack. Hiervoor moet de auto beschikken over Smart Entry en een Smart Key. Bij normaal gebruik detecteert de auto dan dat de sleutel in de buurt is en dan kunnen de deuren worden geopend. Als de sleutel ín de auto wordt gedetecteerd, kan er ook gestart worden.

Ook voor deze methode hebben dieven een speciaal apparaat nodig, maar dit keer om het signaal van de sleutel op te vangen. Dit signaal wordt versterkt en doorgezonden naar een tweede dief die bij de auto staat met een apparaat dat het signaal weer uitzendt. De auto reageert zoals op de echte sleutel en zal ontgrendelen. De auto kan ook gestart worden als de criminelen zijn ingestapt.

Wat doet Toyota aan dit probleem?

Beide diefstalmethodes zijn onderzocht. Voor de Relay Attack is Toyota vanaf medio 2020 voertuigen uit gaan rusten met een automatische slaapfunctie op de autosleutels: de Motion Key. Dit houdt in dat als de Smart Key niet in beweging is, deze na 3 minuten geen signaal uitzendt. Dit maakt de Relay Attack veel moeilijker, aangezien dit meestal gebeurt wanneer de sleutel ergens ligt.

Tegen inbreken op de CAN-aansluiting van de auto past de fabriek vanaf modeljaar 2023 van de RAV4 en vanaf modeljaar 2024 van de Toyota C-HR een extra diefstalbemoeilijkende beveiliging toe. De precieze details hiervan worden niet bekendgemaakt, om dieven niet onnodig wijzer te maken.

Link: https://www.toyota.nl/ontdek-toyota/nieuws/diefstal-toyota-rav4-en-toyota-c-hr