Auto onderzoek

Autocriminaliteit neemt toe en transportcriminaliteit blijft een groeiend probleem, de expertise om voertuigcriminaliteit te onderzoeken is complex, bij Digitpol zijn we al vele jaren gespecialiseerd in Automotive Device Forensics, Stolen Vehicle Investigation, Embezzled Vehicles, Insurance Fraud, Digital KM Fraud, Investigation of Nagemaakte voertuigonderdelen, illegale diagnostische software en misdaad op het gebied van intellectueel eigendom in de auto-industrie.

Gestolen voertuigen en het onderzoek

Onze experts hebben tientallen jaren ervaring met het onderzoeken van voertuigcriminaliteit, het opsporen van gestolen voertuigen en het repatriëren van gestolen voertuigen. Wanneer Digitpol wordt ingeschakeld om een ​​gestolen voertuig te herstellen, werken we op uurtarief.

We werken eerlijk en transparant. Wij zijn toonaangevend op het gebied van voertuigrepatriëring, ook wel voertuigherstel genoemd.

Voor alle opsporing en repatriëring zijn de volgende documenten nodig.

 1. We moeten de vereiste documenten zien, zoals POA, politiediefstalrapport en voertuigpapieren, we moeten er volledig zeker van zijn dat de claim authentiek is.
 2. Zodra we de zaak analyseren en claimen, zetten we onze gespecialiseerde teams in.
 3. Wanneer we uw voertuig lokaliseren, voeren we ter plaatse een forensische analyse van het voertuig uit.
 4. We zorgen ervoor dat de originele identiteit correct is door forensische methoden.
 5. Met de juiste documenten kan het voertuig vanuit elke vreemde staat worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar, wij zorgen voor de juridische procedure en het transport.
 6. Alle procedures worden geregeld via een Rechtshandhavingsinstantie of Advocaat en ondersteund door de betrokken verzekering of de betrokken financiële instantie.

Nep-ongevallen | Gefaseerde botsingen | Frauduleuze claims | Kilometerfraude

Frauduleuze verzekeringsclaims vormen wereldwijd een groeiend en aanzienlijk probleem. Onze voertuigexpertteams kunnen helpen bij het vaststellen van de feiten van een claim, controleren of het voertuig betrokken is geweest bij de claim en of de schade verband houdt met de claim.

Deze frauduleuze claims zijn van invloed op iedereen naarmate de verzekeringskosten stijgen, dus ons doel is om te proberen te helpen met dit steeds groter wordende probleem. We zijn in staat om discrete geheime surveillance aan te bieden om de feiten vast te stellen en een zaak op te bouwen voor onze cliënt.

Digitale fraudedetectie

Wij zijn gespecialiseerd in digitaal onderzoek naar autoverzekeringsfraude. Wij zijn experts in de analyse van “gefaseerde botsingen” waarbij een voertuig als gecrasht is gemeld, maar de botsing heeft nooit plaatsgevonden. We zetten digitale forensische methoden in om de sporen te achterhalen die zijn opgeslagen in voertuigmodules. We herstellen de laatste gebeurtenissen zoals eventuele aanrijdingen en kunnen de motortemperatuur van het voertuig op het moment van de aanrijding, de KM-waarde en de tijd en datum van de aanrijding identificeren. Deze parameters helpen claimbehandelaars vaak om claims op te lossen of te verifiëren. In sommige gevallen kan een frauduleuze claim worden opgespoord.

Onderzoek naar sleutelloze diefstal

KEYLESS diefstal van instapauto’s neemt in Europa en Azië toe naarmate meer criminelen radiozenders gebruiken om ‘relay’-autohacks uit te voeren om high-end voertuigen te stelen. Autocriminaliteitcriminelen maken misbruik van de kwetsbaarheden van het keyless entry-systeem met behulp van paren radiozenders door het signaal van de afstandsbediening van de auto op te vangen. De misdaad kan in de buurt van de eigenaar gebeuren zonder hun medeweten of door een relaisaanval.

Keyless entry zijn die waarmee bestuurders het voertuig kunnen openen en starten zonder de afstandsbediening zelfs maar aan te raken of zelfs maar uit hun zak te halen. een steeds vaker voorkomend scenario van een frauduleuze claim is: “De eigenaar geeft een sleutel aan de verzekeringsmaatschappij van het gemelde gestolen motorvoertuig – om de sleutel te verifiëren, kan Digitpol controleren of de sleutel toebehoorde aan het gerapporteerde gestolen voertuig”. In sommige gevallen was de sleutel niet van het gemelde voertuig.

Hoe kunnen wij verzekeringsmaatschappijen helpen?

We werken rechtstreeks met verzekerings-, juridische of politiebureaus om ondersteuning te bieden op de volgende gebieden:

 • Onderzoek het voertuig op digitale sporen van een ongeval
 • Ontdek met digitale sporen waar het ongeval heeft plaatsgevonden (2016 +)
 • Onderzoek de sleutel om de identiteit te bepalen aan de hand van digitale gegevens
 • Onderzoek het instrumentenpaneel om kilometerfraude te herstellen en de oorspronkelijke kilometerstand te herstellen
 • Mechanisch onderzoek van een motorvoertuig

Intellectuele eigendom van auto’s

We onderzoeken misdrijven op het gebied van intellectueel eigendom in de automobielindustrie, vaak van begin tot eind “nep-auto-onderdelen” genoemd door illegale fabrikanten te traceren tot rechtszaken met verwijdering van online winkels die nagemaakte auto-onderdelen en software verkopen en verwijdering van websites en winkels die illegale en auteursrechtelijk beschermde auto-inhoud. Bij het IP Crime-team van Digitpol voeren we onderzoeken uit in samenwerking met wetshandhavingsinstanties, gevolgd door heimelijke aankoop van namaakgoederen. We voeren forensische analyses uit van in beslag genomen illegale goederen met gedetailleerd bewijs en uitgebreide analyses, wat heeft geleid tot strafrechtelijke veroordelingen in verschillende landen.

Digitpol is meer dan een decennium een ​​bekende internationale leider geworden in de strijd tegen de productie, verkoop en distributie van nagemaakte auto-onderdelen en software, zoals diagnostische hulpmiddelen, reparatiehandleidingen en software, illegale hulpmiddelen die worden gebruikt om startonderbrekers te manipuleren, nagemaakte airbagmodules, stuurwielen , Remonderdelen en ABS-sensoren.

Digitpol heeft duizenden nagemaakte veiligheidscomponenten voor auto’s geanalyseerd en onze experts op het gebied van intellectueel eigendom werken samen met alle grote autofabrikanten. Wij werken samen met politie en internationaal intellectueel eigendom en octrooispecialisten. Illegale autoproducten vormen een groot risico voor de veiligheid en de moderne samenleving.

Onze oplossingen

Diagnostische hulpmiddelen voor vervalsingen

Digitpol is meer dan een decennium een ​​bekende internationale leider geworden in de strijd tegen de productie, verkoop en distributie van Counterfiet Automotive Parts & Software

Verzekerings fraude

Frauduleuze verzekeringsclaims zijn wereldwijd een groot probleem en groeiend. Onze voertuigexpertteams kunnen helpen bij het vaststellen van de feiten over een claim, controleren of het voertuig betrokken is geweest bij de claim en dat de schade verband houdt met de claim.

Voertuigcriminaliteit

Digitpol’s Stolen Vehicle Investigation Unit opereert wereldwijd met kantoren in Nederland, Hong Kong, de Westelijke Balkan en CIS. Onze experts hebben tientallen jaren ervaring met onderzoek naar voertuigcriminaliteit.

Onze Expertise

Nagemaakte autosoftware

Digitpol heeft duizenden nagemaakte veiligheidscomponenten voor auto’s geanalyseerd en onze experts op het gebied van intellectueel eigendom werken samen met alle grote autofabrikanten. We werken samen met politie en internationaal intellectueel eigendom en octrooispecialisten. Illegale autoproducten vormen een groot risico voor de veiligheid en de moderne samenleving.

Voertuig traceren, identificeren en bergen

De afdeling Stolen Vehicle Crime van Digitpol opereert wereldwijd met kantoren in Nederland, Hong Kong, de Westelijke Balkan en het GOS. Onze experts hebben tientallen jaren ervaring met het onderzoeken van voertuigcriminaliteit, het opsporen van gestolen voertuigen en het repatriëren van gestolen voertuigen. Wanneer Digitpol wordt ingeschakeld om een ​​gestolen voertuig te herstellen, werken we op uurtarief. We brengen geen extra kosten in rekening, alleen de tijd die ermee gemoeid is. We werken eerlijk en transparant.Onze voertuigcriminaliteitsonderzoekers dragen ook bij aan de preventie van voertuigcriminaliteit door autodiefstal te verminderen door middel van voorlichting en handhaving, en partnerschappen aan te gaan met andere instanties om een ​​gezamenlijke aanpak van de bestrijding van autodiefstal aan te moedigen.

Repatriëring

Wij zijn gespecialiseerd in overdekt autovervoer, gesloten autovervoer en internationaal autovervoer.

Nieuws

 Category Cyber beveiliging

Kaseya stelt detectietool voor VSA-servers beschikbaar

July 11, 2021 Edit Leverancier van ICT-beheersoftware Kaseya doet momenteel onderzoek naar een ransomware-incident. Volgens cybersecurityorganisatie Huntress Labs is Kaseya…  Tags Read More