Zakelijk E-mail Compromis Onderzoek (BEC)

Digitpol, een wereldwijd onderzoeksbureau op het gebied van cybercriminaliteit, biedt hulp aan getroffen bedrijven door snel te reageren met onderzoek, juridische zaken en hulp bij het bevriezen van tegoeden die zijn overgemaakt op rekeningen van fraudeurs door samen te werken met lokale autoriteiten om de gestolen fondsen terug te krijgen. Business Email Compromise (BEC) is een zwendel gericht op bedrijven die regelmatig bankoverschrijvingen uitvoeren en leveranciers hebben in het buitenland, meestal bedrijven die zaken doen met Azië of met offshore-locaties. BEC-aanvallers zijn sterk afhankelijk van social engineering-tactieken om nietsvermoedende werknemers en leidinggevenden te misleiden. Hong Kong is een belangrijk doelwit voor het overmaken van fondsen naar Hong Kong en vervolgens naar offshore-jurisdicties of naar het vasteland van China.

Het Business Email Compromise Investigation Team van Digitpol bestaat uit gecertificeerde forensische computeronderzoekers en fraudeonderzoekers en kan assisteren bij alle zaken die verband houden met e-mailzwendel en fraude.

E-mailfraude, oplichting en phishing-aanvallen vinden in de meeste gevallen plaats wanneer cybercriminelen manieren vinden om de e-mailservers of accounts van kleine en middelgrote bedrijven te hacken, vaak gericht op bedrijven of investeerders die zaken doen met Aziatische landen. Cybercriminelen krijgen toegang tot e-mailaccounts en doorzoeken e-mailaccounts op zoek naar gevoelige informatie zoals openstaande, onbetaalde facturen of gegevens met betrekking tot financiële transacties en zaken tussen leverancier, verkoper en klanten. Wanneer cybercriminelen een verkoop of een verschuldigde factuur identificeren, sturen de fraudeurs vervolgens verschillende fictieve e-mails vanaf het gehackte e-mailaccount of een e-mailadres dat is gerepliceerd naar het origineel, waarbij ze zich voordoen als verantwoordelijke voor de verkoop of de verschuldigde factuur. vragen om geldovermakingen naar een aangewezen bankrekening, meestal met het excuus dat er een probleem is bij de bank en een alternatieve rekening moet worden gebruikt. Het komt vaak voor dat het genomineerde account op dezelfde naam staat als de bedrijfsnaam of met een heel kleine wijziging zoals een extra letter. Het is gebruikelijk dat de bankrekening in dezelfde stad staat als het slachtoffer of de klant.

Internetfraude is wijdverbreid en Hong Kong is een belangrijk doelwit voor het overmaken van geld. Het filiaal van Digitpol in Hong Kong biedt operationele en forensische ondersteuning aan bedrijven die het slachtoffer zijn geworden van BEC-fraude, e-mailfraude, factuurfraude en het gestolen geld is overgemaakt naar bankrekeningen in Hong Kong. Digitpol biedt hulp aan buitenlandse bedrijven door namens hen lokaal in Hong Kong op te treden. De juridische partner van Digitpol is een expert in het terugvorderen van fondsen in Hong Kong en het vasteland van China, samen met de combinatie van onderzoeksondersteuning en juridische diensten die we internationale bedrijven snelle reactie-expertise bieden om te helpen bij het onderzoek, de inbeslagname en de terugvordering van gestolen fondsen.

  1. Meld het incident zo snel mogelijk bij uw lokale politie in het land waar u woont. Vraag het politierapport of het zaaknummer op.
  2. Waarschuw onmiddellijk uw bank dat de transactie frauduleus is.
  3. Meld de zaak aan de politie op de locatie van de overgedragen bankrekening of schakel Digitpol en haar juridische team in om voor u op te treden door de klacht bij de politie te melden en een onderzoek uit te voeren door contact op te nemen met de politie en de banken.

Contact

Notice: JavaScript is required for this content.

Nieuws

 Category Cyber beveiliging

Kaseya stelt detectietool voor VSA-servers beschikbaar

July 11, 2021 Edit Leverancier van ICT-beheersoftware Kaseya doet momenteel onderzoek naar een ransomware-incident. Volgens cybersecurityorganisatie Huntress Labs is Kaseya…  Tags Read More