Email server aanval & hacking

E-mailserver aanvallen

Human Intelligence en e-mailaanvallen nemen toe. Spear phishing en social engineering-methoden worden gebruikt om gebruikersgegevens van e-mailaccounts te stelen, inclusief inloggegevens. Microsoft on-site en cloud-aanvallen nemen toe, Office 365-serverhacks vinden plaats wanneer een aanvaller, die zich voordoet als een vertrouwde entiteit, een slachtoffer verleidt om een ​​e-mail te openen die een URL bevat om een ​​bestand via sharepoint te delen.
Het is gebruikelijk dat Microsoft Office 365-accounts het doelwit zijn en dergelijke aanvallen worden geclassificeerd als Spear-phishing die bestaan ​​uit e-mailspoofing-aanvallen, gericht op een specifieke organisatie of persoon, die ongeautoriseerde toegang zoeken tot gevoelige informatie zoals e-mailaccounts of het delen van bestanden.

Het cyber- en fraudeteam van Digitpol zijn gecertificeerde onderzoekers en kunnen helpen bij alle zaken die verband houden met e-mailserveraanvallen, e-mailzwendel en fraude. Digitpol kan forensische computeronderzoekers inzetten om de hack te onderzoeken, te bepalen hoe deze heeft plaatsgevonden en de bevindingen te rapporteren. Digitpol zorgt ervoor dat hackers niet actief zijn in uw netwerk en zorgt ervoor dat het beleid en de regels van uw gebruikersaccounts correct zijn geconfigureerd om verdere aanvallen te voorkomen. De volgende punten zijn de eerste in elk aanvalsonderzoek.

  • Forensische analyse van logboeken met behulp van gecertificeerde analysetools, alle IP- en registerlogboeken met bewerkingen zoals Logged-In-logs van gebruiker / User Login Failed / Inbox Rules / wijziging van Inbox-regels of -beleid / wijzig wachtwoorden van gebruikersaccounts accounts die betrokken zijn bij de aanval en verdachte accounts of alle accounts.
  • Als een accounthouder is gehackt door inhoud, bijlage of phishing-e-mail, kunnen we forensische analyses uitvoeren op vermoedelijke e-mails, headers met betrekking tot de aanval, uitgaand en inkomend. E-mailbestanden zijn vereist in onbewerkte indeling (.msg- of .eml-bestanden).
  • Forensisch onderzoek van gerichte computers, telefoons, tablets, forensische analyse van apparaten om malware of actieve indringers te ontdekken.
  • Server / on-site uitwisseling forensische analyse.

Als uw bedrijf het doelwit is van een MS Office 365 phishing-aanval, kunnen we u helpen, maar alleen als u snel handelt!

Bent u getroffen door een phishing-aanval?

Als u een phishing-aanval overkomt, moet u snel reageren. Phishing-aanvallen en e-mailfraude kunnen leiden tot grote verstoringen en financiële rampen.

Als u het slachtoffer bent of denkt te zijn van online- of internetfraude (bijv. phishing, frauduleuze sms-berichten, enz.), stuur dan een e-mail naar info@digitpol.com Zorg ervoor dat u ondersteunende documentatie bijvoegt, zoals kopieën van verdachte e-mails , sms-berichten en twijfelachtige links/URL’s.

Digitpol is 24/7 bereikbaar.

Telefoon: +31558448040 / +85239733884

CONTACT

Notice: JavaScript is required for this content.

Nieuws

 Category Cyber beveiliging

Kaseya stelt detectietool voor VSA-servers beschikbaar

July 11, 2021 Edit Leverancier van ICT-beheersoftware Kaseya doet momenteel onderzoek naar een ransomware-incident. Volgens cybersecurityorganisatie Huntress Labs is Kaseya…  Tags Read More