Digitpol Sponsor van EUROPOL Intellectual Property Crime Conference

EUROPOL Intellectual Property Crime Conference

Digitpol een trotse sponsor van de Europol-conferentie in Boedapest, Hongarije – 25 juni 2018 – Intellectuele eigendomscriminaliteit is wijdverbreid in de EU en blijft een punt van zorg. Criminele activiteiten op dit gebied kunnen schade toebrengen aan de gezondheid en veiligheid van EU-burgers en aan het milieu. Het heeft ook gevolgen voor de nationale economieën, wat bijdraagt ​​aan lagere inkomsten voor de getroffen bedrijven, een lager verkoopvolume en banenverlies. De CEO van Digitpol, Martin Coyne, en de CEO van Brightmaven, de heer Ron Vermeulen, hebben het evenement gezamenlijk gesponsord en bijgewoond.

Europol organiseert samen met de Hongaarse nationale belasting- en douaneadministratie (NTCA), UL (Underwriters Laboratories) en de International AntiCounterfeiting Coalition (IACC) zijn tweede jaarlijkse conferentie over intellectuele eigendomscriminaliteit op 26 en 27 juni 2018 in Boedapest, Hongarije. Het thema van het tweedaagse evenement van dit jaar is de “blauwdruk voor nauwkeurige en functionele handhaving”.

Bijna 400 vertegenwoordigers van wetshandhavingsinstanties, rechthebbenden, brancheorganisaties en de academische wereld uit meer dan 46 landen komen samen om kennis en best practices uit te wisselen met betrekking tot handhavingsoplossingen voor intellectuele eigendomsrechten. Hoe samenwerking en technologie kunnen worden gebruikt om vervalsers, IPTV en audiovisuele piraterij, farmaceutische criminaliteit, de algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de EU en online onderzoeken met succes te bestrijden, zullen de belangrijkste onderwerpen zijn die worden besproken.

De bestrijding van intellectuele-eigendomscriminaliteit is een topprioriteit voor wetshandhavingsinstanties bij het beschermen van consumenten tegen gevaarlijke en ondermaatse producten en het aanpakken van de criminele netwerken die betrokken zijn bij deze illegale activiteiten met een laag risico en hoge inkomsten. De schade die deze verkopen aan merken, bedrijven en economieën toebrengen, gaat verder dan inkomsten: winsten uit namaak financieren andere vormen van ernstige georganiseerde misdaad zoals drugshandel, mensenhandel of witwassen.

”Intellectuele eigendomscriminaliteit is een zeer lucratieve criminele onderneming. Europol versterkt via zijn Coördinatiecentrum voor intellectuele eigendomscriminaliteit (IPC³) de partnerschappen met alle betrokken belanghebbenden om deze misdaad effectief te bestrijden, zowel online als offline. Deze conferentie biedt de mogelijkheid om bestaande synergieën te versterken, informatie en expertise verder uit te wisselen en te werken aan een gezamenlijke grensoverschrijdende reactie om dit probleem aan te pakken”, aldus Catherine De Bolle, uitvoerend directeur van Europol.

”Het is een grote eer voor onze administratie om dit jaar zoveel deelnemers aan deze conferentie in Boedapest te mogen verwelkomen”, zegt de heer László Vankó, directeur-generaal Strafzaken van de Hongaarse nationale belasting- en douaneadministratie (NTCA). ”Het onderwerp van de bestrijding van intellectuele eigendomscriminaliteit wint aan belang. Zo zijn inbreuken op intellectuele eigendomsrechten goed voor ongeveer 8% van de door de Belastingdienst opgespoorde misdrijven. Autoriteiten wereldwijd moeten aandacht besteden aan nieuwe verschijnselen van cybercriminaliteit, zoals het effect van nieuwe technologieën en sociale media. Overheden moeten elkaars werk ondersteunen, we moeten samenwerken en van elkaar leren. Ik hoop dat deze conferentie zal dienen als een forum dat ons de mogelijkheid biedt om constructieve discussies te voeren en de samenwerking op internationaal niveau te versterken in de huidige problemen van de bestrijding van intellectuele eigendomscriminaliteit”.

“Samenwerking is een sleutelelement van de strategische benadering van het IACC om de verraderlijke dreiging van wereldwijde vervalsing te verminderen”, zegt Bob Barchiesi, voorzitter van het IACC. “Het is nu, meer dan ooit, van cruciaal belang dat belanghebbenden samenkomen om ons gezamenlijke doel te bereiken van de bestrijding van namaak en piraterij. Ik ben ervan overtuigd dat de conferentie van dit jaar de aanwezigen zal voorzien van de instrumenten die nodig zijn om deze gevaarlijke misdaden te bestrijden.”

“Vorig jaar hebben we geholpen bij de inbeslagnames van meer dan 2,2 miljoen producten met een vervalst UL-keurmerk, van reddingsvesten tot hoverboards”, zegt Brian Monks, Chief Security Officer van UL. “We weten uit ervaring dat succesvolle partnerschappen met wereldwijde douane- en wetshandhavingsorganisaties helpen de stroom van namaakproducten die de handelsstroom binnenkomen, te stoppen.”

Onze steun voor de EUROPOL IP Crime Conference #EuropolIPConf gaat gepaard met onze toewijding aan de bescherming van IE-rechten in de automobielindustrie over de hele wereld. Digitpol draagt ​​bij aan de strijd tegen de productie, verkoop en distributie van nagemaakte auto-onderdelen en software, zoals diagnostische hulpmiddelen, reparatiehandleidingen en software, illegale hulpmiddelen die worden gebruikt om startonderbrekers te manipuleren, nagemaakte airbagmodules, stuurwielen, remonderdelen en ABS-sensoren.

Ga voor meer informatie over de conferentie en de laatste agenda naar het evenement website.

Afbeeldingen en artikel zijn geaccrediteerd door de organisatoren @Europol @IACC @UL @HTCA

The CEO of Digitpol Martin Coyne attends the IACC Europol IP Crime Conference 2018 Digitpol sponsors Europol IP Crime Conference 2018

Nieuws

 Category Cyber beveiliging

Kaseya stelt detectietool voor VSA-servers beschikbaar

July 11, 2021 Edit Leverancier van ICT-beheersoftware Kaseya doet momenteel onderzoek naar een ransomware-incident. Volgens cybersecurityorganisatie Huntress Labs is Kaseya…  Tags Read More