Fake crash investigation

Vehicle Forensics 23270407_884014321767316_9042142550386538332_o-1024x683

Fake crash investigation

Een nep-ongeval is wanneer bestuurders nietsvermoedende automobilisten of gerichte voertuigen manoeuvreren in crashes om valse verzekeringsclaims in te dienen. De auto’s lijden over het algemeen weinig schade in verhouding tot de grote vraag die dan frauduleus wordt ingediend. Digitpol is gespecialiseerd in het onderzoeken van nep-ongevallen en geënsceneerde ongevallen.

Gefaseerde aanrijdingen en frauduleuze verzekeringsclaims vormen wereldwijd een groeiend en aanzienlijk probleem. De voertuigexpertteams van Digitpol kunnen helpen bij het vaststellen van de feiten van een claim, controleren of het voertuig betrokken is geweest bij de claim en of de schade verband houdt met de claim.

Deze frauduleuze claims zijn van invloed op iedereen naarmate de verzekeringskosten stijgen, dus ons doel is om te proberen te helpen met dit steeds groter wordende probleem. We zijn in staat om discrete geheime surveillance aan te bieden om de feiten vast te stellen en een zaak op te bouwen voor onze cliënt.

Digitale fraudedetectie

Experts van Digitpol zijn gespecialiseerd in digitaal onderzoek naar autoverzekeringsfraude. Wij zijn experts in de analyse van “gefaseerde botsingen” waarbij een voertuig als gecrasht is gemeld, maar de botsing heeft nooit plaatsgevonden. We zetten digitale forensische methoden in om de sporen te achterhalen die zijn opgeslagen in voertuigmodules. We herstellen de laatste gebeurtenissen zoals eventuele aanrijdingen en kunnen de motortemperatuur van het voertuig op het moment van de aanrijding, de KM-waarde en de tijd en datum van de aanrijding identificeren. Deze parameters helpen claimbehandelaars vaak om claims op te lossen of te verifiëren. In sommige gevallen kan een frauduleuze claim worden opgespoord.

KEYLESS diefstal van instapauto’s neemt in Europa en Azië toe naarmate meer criminelen radiozenders gebruiken om ‘relay’-autohacks uit te voeren om high-end voertuigen te stelen. Autocriminaliteitcriminelen maken misbruik van de kwetsbaarheden van het keyless entry-systeem met behulp van paren radiozenders door het signaal van de afstandsbediening van de auto op te vangen. De misdaad kan in de buurt van de eigenaar gebeuren zonder hun medeweten of door een relaisaanval.

Met keyless entry kunnen bestuurders het voertuig openen en starten zonder de afstandsbediening zelfs maar aan te raken of zelfs maar uit hun zak te halen. Frauduleuze claims waarbij de eigenaar een niet-originele sleutel aan de verzekeringsmaatschappij verstrekt, groeien. Om de sleutel te verifiëren, kan Digitpol controleren of de sleutel bij het gemelde gestolen voertuig hoorde. In sommige gevallen was de sleutel niet van het gemelde voertuig.

Keyless Theft Investigation – “De eigenaar van het voertuig overhandigt een sleutel voor de verzekering van een gemeld gestolen motorvoertuig – we kunnen controleren of de sleutel toebehoorde aan het gerapporteerde gestolen voertuig”.

Als u het slachtoffer bent van een gefaseerde crash of nep-botsing, neem dan contact op met Digitpol voor een onderzoek, aangezien de fraude kan worden bewezen door digitaal bewijs.

50226130_1187082904793788_8752098254855864320_n 50055576_1187082874793791_4891395265363181568_n DIGITPOL - Stolen Vehicle Investigation

Onze oplossingen

Digitale detectie van crashgegevens

We zijn experts in de analyse van ‘gefaseerde botsingen’ en kunnen het bewijsmateriaal herstellen als er een aanrijding is geregistreerd.

Herstel het VIN van de verdachte sleutel

Wij zijn gespecialiseerd in het herstellen van identiteitsnummers van transponderchips die zijn ingebed in moderne sleutels.

Analyseer de crashsnelheid

We kunnen de digitale crashsnelheid en parameters op het moment van de botsing herstellen.

Onze Expertise

Digitale fraudedetectie

Wij zijn gespecialiseerd in digitaal onderzoek naar autoverzekeringsfraude. Wij zijn experts in de analyse van ‘gefaseerde botsingen’ waarbij een voertuig is gecrasht, maar de botsing heeft nooit plaatsgevonden. We zetten digitale forensische methoden in om de sporen te achterhalen die zijn opgeslagen in voertuigmodules. We herstellen de laatste gebeurtenissen zoals eventuele aanrijdingen en kunnen de motortemperatuur van het voertuig op het moment van de aanrijding, de KM-waarde en de tijd en datum van de aanrijding identificeren. Deze parameters helpen claimbehandelaars vaak om claims op te lossen of te verifiëren. In sommige gevallen kan een frauduleuze claim worden opgespoord.

Onderzoek naar sleutelloze diefstal

KEYLESS diefstal van instapauto’s neemt in Europa en Azië toe naarmate meer criminelen radiozenders gebruiken om ‘relay’-autohacks uit te voeren om high-end voertuigen te stelen. Autocriminaliteitcriminelen maken misbruik van de kwetsbaarheden van het keyless entry-systeem met behulp van paren radiozenders door het signaal van de afstandsbediening van de auto op te vangen. De misdaad kan in de buurt van de eigenaar gebeuren zonder hun medeweten of door een relaisaanval.Met keyless entry kunnen bestuurders het voertuig openen en starten zonder de afstandsbediening zelfs maar aan te raken of zelfs maar uit hun zak te halen. Frauduleuze claims waarbij de eigenaar een niet-originele sleutel aan de verzekeringsmaatschappij verstrekt, groeien. Om de sleutel te verifiëren, kan Digitpol controleren of de sleutel bij het gemelde gestolen voertuig hoorde. In sommige gevallen was de sleutel niet van het gemelde voertuig.

Herstel het bewijs

We werken voor verzekerings-, juridische of politiebureaus om ondersteuning te bieden op de volgende gebieden:

  • Onderzoek het voertuig op digitale sporen van een ongeval
  • Ontdek met digitale sporen waar het ongeval heeft plaatsgevonden (2016 +)
  • Onderzoek de sleutel om de identiteit te bepalen aan de hand van digitale gegevens
  • Onderzoek het instrumentenpaneel om kilometerfraude te herstellen en de oorspronkelijke kilometerstand te herstellen
  • Mechanisch onderzoek van een motorvoertuig

Nieuws

 Category Cyber beveiliging

Kaseya stelt detectietool voor VSA-servers beschikbaar

July 11, 2021 Edit Leverancier van ICT-beheersoftware Kaseya doet momenteel onderzoek naar een ransomware-incident. Volgens cybersecurityorganisatie Huntress Labs is Kaseya…  Tags Read More