Forensische e-mail

Het e-mailfraudeonderzoeksteam van Digitpol bestaat uit gecertificeerde digitale forensische experts en fraudeonderzoekers en kan helpen bij alle zaken die verband houden met e-mailzwendel en fraude. Digitpol kan e-mails in PST-formaat of een ander onbewerkt e-mailformaat onderzoeken om het IP-adres van de afzender, de gebruikte e-mailserver en metadata te bepalen om fraude te onderzoeken en te achterhalen.

E-mailfraudeonderzoek is het verzamelen en forensisch onderzoek van bewijsmateriaal over e-mailhacking, phishing-aanvallen, opsporing en terugvordering van gestolen geld. E-mailfraude is de opzettelijke misleiding die wordt gedaan voor persoonlijk gewin of om een ​​andere persoon te schaden via e-mail. Bijna zodra e-mail op grote schaal werd gebruikt, begon het te worden gebruikt als een middel om mensen te bedriegen. E-mailfraude kan de vorm aannemen van een “oplichtingsspel” of oplichting. Het onderzoeken van e-mailfraude omvat alle aspecten van cybercriminaliteit, van het terugvorderen van geld dat is overgemaakt naar een bankrekening van een fraudeur tot een forensisch onderzoek om te bepalen hoe fraudeurs e-mailaccounts hebben gehackt.

E-mailfraude, oplichting en phishing-aanvallen vinden in de meeste gevallen plaats wanneer cybercriminelen manieren vinden om de e-mailservers of accounts van kleine en middelgrote bedrijven te hacken, vaak gericht op bedrijven met zaken in Aziatische landen. Cybercriminelen krijgen toegang tot e-mailaccounts en doorzoeken e-mailaccounts op zoek naar gevoelige informatie zoals openstaande, onbetaalde facturen of gegevens met betrekking tot financiële transacties en zaken tussen leverancier, verkoper en klanten. Wanneer cybercriminelen een verkoop of een verschuldigde factuur identificeren, sturen de fraudeurs vervolgens verschillende fictieve e-mails vanaf het gehackte e-mailaccount of een e-mailadres dat is gerepliceerd naar het oorspronkelijke e-mailadres dat beweert verantwoordelijk te zijn voor de verkoop of een verschuldigde factuur. vragen om geldovermakingen naar een aangewezen bankrekening, meestal met het excuus dat er een probleem is bij de bank en een alternatieve rekening moet worden gebruikt. Het komt vaak voor dat het genomineerde account op dezelfde naam staat als de bedrijfsnaam of met een heel kleine wijziging zoals een extra letter. Het is gebruikelijk dat de bankrekening in dezelfde stad staat als het slachtoffer of de klant.

Het cyber- en fraudeteam van Digitpol zijn gecertificeerde fraude- en forensische onderzoekers en kunnen worden ingezet om te helpen bij alle zaken die verband houden met e-mailfraude, e-mailspearphishing-aanvallen, e-mailzwendel en online gerelateerde fraude. Digitpol kan forensische onderzoekers inzetten om hacking te onderzoeken, te bepalen hoe het heeft plaatsgevonden en de bevindingen te rapporteren. Digitpol zorgt ervoor dat hackers niet actief zijn in uw netwerk en zorgt ervoor dat het beleid en de regels van uw gebruikersaccounts correct zijn geconfigureerd om verdere aanvallen te voorkomen.

CONTACT

Notice: JavaScript is required for this content.

Nieuws

 Category Cyber beveiliging

Kaseya stelt detectietool voor VSA-servers beschikbaar

July 11, 2021 Edit Leverancier van ICT-beheersoftware Kaseya doet momenteel onderzoek naar een ransomware-incident. Volgens cybersecurityorganisatie Huntress Labs is Kaseya…  Tags Read More