gps volgsysteem
GPS Tracker met snelle reactie en onderzoek
Een GPS-volgsysteem voor auto's, fietsen, boten, bestelwagens en vrachtwagens, deze Tracker is verbonden met het monitoringteam om te volgen en te reageren wanneer het voertuig wordt gestolen. Deze service omvat de installatie van de tracker en de monitoring, u kunt zelf bepalen wanneer we de tracker monitoren. Als het voertuig wordt gestolen, is er al een snel reagerende eenheid onderweg naar het voertuig.
Bij aankoop installeren we de GPS Tracker en maken we een overeenkomst voor snelle opvolging bij diefstal. Als het voertuig wordt gestolen, gaat het monitoringteam er automatisch achteraan om het voertuig op te sporen, dit doen we in samenwerking met de politie. We zetten een aantal signalen in, meestal voor bestelwagens en bedrijfsvoertuigen als het voertuig na bepaalde uren wordt verplaatst of vanaf een ingestelde locatie wordt verplaatst, zodra het is ingesteld en wanneer een alarm wordt geactiveerd, de GPS-tracker wordt geactiveerd en het responsteam is ingeschakeld route.
Bestel de tracker
Zodra je de tracker hebt besteld, sturen we deze dezelfde dag nog op. Kiest u er ook voor om de GPS tracker te installeren, dan neemt Digitpol contact met u op om de installatie te bespreken.
Installatie van de Tracker
Wilt u dat de GPS tracker door Digitpol wordt geïnstalleerd, dan kan dit binnen Nederland. Wij stellen met u een contract op over de specifieke uren dat het monitoringteam actief is. Bijvoorbeeld tussen 24:00 en 06:00. U geeft ons ook de bevoegdheid om achter het gestolen object aan te gaan, vaak is de eigenaar van een voertuig niet op de hoogte van de diefstal, daarom is een automatische inzet noodzakelijk. Het monitoringteam bestaat uit oud-handhavingsfunctionarissen, zij hebben de kennis en ervaring om te reageren en een succesvol onderzoek te doen.
Voor wie is dit?
Het is toepasbaar in elke gewenste situatie. Jij als klant geeft aan wat voor jou belangrijk is. Deze service is ideaal of commerciële bedrijven die hun wagenpark niet buiten bepaalde uren gebruiken. Het voertuig wordt bijvoorbeeld niet gebruikt tussen 24:00 en 06:00 uur. Ook voor huurauto's die niet op tijd worden ingeleverd en voor vaartuigen die 's nachts niet worden gebruikt. Dit is ook ideaal voor eigenaren van klassewagens wanneer u het voertuig of vaartuig niet elke dag gebruikt.
Over ons ?
Digitpol is een internationaal onderzoeksbureau dat gespecialiseerd is in het traceren en terughalen van gestolen voertuigen. Digitpol werkt nauw samen met wetshandhavingsinstanties en andere betrokken partijen om gestolen auto's te lokaliseren en terug te brengen. Ze fungeren als operationele partner van de VbV.
Wij traceren, lokaliseren en onderzoeken gestolen voertuigen. Als uw voertuig wordt gestolen, dient u onmiddellijk aangifte te doen bij het dichtstbijzijnde politiebureau en vervolgens Digitpol te bellen voor assistentie. Zodra de diefstal is gemeld bij de politie, wordt er een internationaal bevel uitgevaardigd op basis van het VIN en de kentekenplaat. Het voertuig wordt dan internationaal gezocht en opgenomen in de Interpol SMV-database. Het onderzoek naar gestolen voertuigen omvat het opsporen en lokaliseren van gestolen voertuigen, terwijl het herstelproces bestaat uit het terugbrengen van ontdekte gestolen voertuigen naar hun rechtmatige eigenaar. Digitpol biedt operationele ondersteuning bij het zoeken en herstellen.
Bestel de Tracker & Service
Stijging voertuigdiefstal zet door
19 januari 2023
In 2022 zijn er 5.973 personenauto’s gestolen. Dit is 11% meer dan in 2021. Hiervan werd 45% teruggevonden. Diefstal van lichte bedrijfswagens is met 23% gestegen naar 1.394 stuks. Motorfietsen (1.694 stuks) en Brom & snorfietsen (12.590 stuks) laten een stijging zien van 13% en 27%. Totaal zijn er 18.562 gekentekende voertuigen gestolen, waarvan 39% is teruggevonden.
Meest gestolen
Met 5.973 stuks ligt het aantal gestolen personenauto’s overigens nog wel lager dan in 2019, het jaar voor corona uitbrak. Toen werden er namelijk 7.107 voertuigen gestolen. Toyota neemt met 1.036 stuks de eerste plaats over van Volkswagen als meest gestolen merk. Toyota laat van alle merken de grootste diefstalstijging zien met 83% t.o.v. 2021. De Toyota RAV 4, het meest gestolen model met 465 stuks, onttroond de VW Golf als meest gestolen model van de afgelopen jaren. De Toyota Auris wordt hoofdzakelijk gestolen voor de onderdelen: van de 193 gestolen voertuigen werd namelijk 73% teruggevonden zonder katalysator. Diefstal van de C-Max, Focus en Fiesta veroorzaken bij Ford een opvallende stijging van 49%. De diefstal van elektrisch/hybride voertuigen is met 74% gestegen naar 1.002 stuks. Deze stijging komt met 771 stuks bijna geheel voor rekening van Toyota. Mercedes, Peugeot en Renault zijn de opvallende stijgers bij lichte bedrijfswagens. Bij de zware bedrijfswagens (+26%) is MAN een opvallende nieuwkomer met 8 gestolen voertuigen.
Oudere voertuigen populair
Personenauto’s van 3, 4 en 5 jaar oud worden het meest gestolen en zijn goed voor 27% van de diefstallen. Diefstal van personenauto’s van 0 tot 3 jaar daalt met 8%. Personenauto’s van 20 jaar en ouder laten een opvallende diefstalstijging zien van 18%. Het terugvindpercentage is bij personenauto’s met 45% gelijk gebleven aan dat van 2021. De eerste 24 uur is de kans op terugvinden het hoogst met 16%, na één maand is dit nog maar 7,6%.
Verduistering
Van de 5.973 personenautodiefstallen in 2022 ging het bij ongeveer 1100 aangiften om verduistering. Het gaat dan onder andere om voertuigen die zijn geleend, gehuurd, geleased (bedrijfsmatig of privaat) enz. maar niet zijn teruggebracht bij de rechtmatige eigenaar. Er is een gestage stijging zichtbaar sinds 2016 toen er slechts 400 aangiften van verduistering waren. Verduistering is een bijzondere vorm van diefstal en voor daadwerkelijke diefstalsignalering moet aan een aantal specifieke voorwaarden zijn voldaan.
Cybercriminaliteit
“Het tegengaan van voertuigdiefstal is een gedeelde verantwoordelijkheid van zowel fabrikanten, verzekeraars als eigenaren. Uit recent Amerikaans onderzoek blijkt dat meerdere merken eenvoudig te hacken zijn. Er ligt dus een eerste belangrijke rol bij fabrikanten om hun voertuigen beter te beschermen tegen cybercriminaliteit.”, zegt manager LIV Rudi Welling. “Bij diefstalbeveiliging is de focus veelal gericht op jonge voertuigen, maar er is zeker winst te behalen bij het beveiligen van oudere voertuigen. Deze zijn vaak geheel niet voorzien van enige beveiliging en geven criminelen vrij spel. Preventie is en blijft het belangrijkste middel tegen diefstallen. Een beveiligingssysteem met het Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging bij jonge, maar zeker ook bij oudere en historische voertuigen blijft onze eerste aanbeveling”.