Nederlands fraudeonderzoek
Bij vermoedens van bedrijfs- of financiële fraude wordt van Nederlandse bedrijven verwacht dat zij aangifte doen bij de politie en juridisch consul, vaak heeft de politie niet direct de tijd om actie te ondernemen en schakelen bedrijven daarom Digitpol in om de omstandigheden rond de ontdekte fraude te onderzoeken. Het cyber- en fraudeteam van Digitpol zijn gecertificeerde fraude- en forensische onderzoekers en kunnen worden ingezet om te helpen bij alle zaken die verband houden met bedrijfsfraude, afpersing, bedrog en commerciële spionage.
Digitpol zet op maat gemaakte effectieve fact-finding-strategieën en fraudeonderzoeken in, waarvan sommige undercoveronderzoeken, open en gesloten interviews met werknemers, forensische analyse van computers, telefoons, e-mails, analyse van documenten en metagegevens kunnen omvatten.
Digitpol kan frauduleuze activiteiten onderzoeken, zoals:
- Handel met voorkennis
- Diefstal van gegevens
- Onderzoek hacken
- Factuurfraude
- CEO fraude
- Wangedrag van het personeel
- Diefstal van goederen
- Handelsgeheimen
- Malware geplant door ex-werknemers
- Commerciële spionage
- Concurrent spionage
Digitpol is een internationaal IT- en cybercriminaliteitsonderzoek en -beveiligingsbedrijf met hoofdkantoor in Nederland dat uitgebreide expertise biedt op het gebied van cyberbeveiliging en cybercriminaliteitonderzoek aan bedrijven. Dergelijke ervaring wordt opgedaan door wereldwijd onderzoek naar real-life cyberaanvallen. Digitpol heeft een vergunning van het Ministerie van Veiligheid en Justitie als particulier recherchebureau met vergunningsnummer POB1557. Digitpol wordt erkend als gespecialiseerd in de sector van strafrechtelijk onderzoek, digitaal forensisch onderzoek en cybergerelateerde zaken. Digitpol is ook geregistreerd bij de Autoriteit Persoonsgegevens.