Onderzoek naar crypto-uitwisseling

CryptoCurrency Investigation, of crypto-georiënteerde misdaad, is misdaad waarbij een computer, crypto-portemonnee en een crypto-uitwisseling betrokken zijn. De computer of centrale kan zijn gebruikt bij het plegen van een misdrijf, of het kan het doelwit zijn. Cryptocurrency-criminaliteit kan worden gedefinieerd als: “Delicten die worden gepleegd tegen individuen of uitwisselingen of groepen individuen met een crimineel motief om opzettelijk de reputatie van het slachtoffer te schaden of om het slachtoffer direct of indirect reputatie, fysieke of mentale schade of verlies te veroorzaken , gebruikmakend van moderne telecommunicatienetwerken zoals internet (netwerken inclusief maar niet beperkt tot Crypto-uitwisselingen, handelsbots, portemonnees, chatrooms, e-mails, mededelingenborden en groepen) en mobiele telefoons (Bluetooth/SMS/MMS)”.

De Cyber ​​Crime Investigation-experts van Digitpol onderzoeken en analyseren cryptofraude zoals hackincidenten, fraude met crypto-uitwisselingsverzekeringen en de diefstal en overdracht van valuta uit portemonnees. Digitpol zet industriestandaard internetmonitoringplatforms in om trefwoorden te detecteren en bewijs te vinden op servers wereldwijd. Gegevens verkregen via cyberkanalen zijn het meest effectief wanneer ze worden gekoppeld aan fysiek bewijs als aanvullend bewijs.

Wanneer Digitpol wordt ingeschakeld, zorgen we ervoor dat er geen digitaal bewijs over het hoofd wordt gezien en assisteren we in elke fase van een onderzoek, ongeacht de grootte of locatie van gegevensbronnen. Claims van lekken, fraude, cyberspionage, financiële manipulatie, computercriminaliteit, wangedrag van werknemers en andere illegale of onrechtmatige acties vereisen dat bedrijven, advocatenkantoren en overheidsinstanties digitale forensische methoden inzetten om feiten die tot de waarheid leiden, samen te voegen.

Ongeautoriseerde toegang tot handelsplatforms, portefeuilles en crypto-accounts.

We onderzoeken en analyseren ongeoorloofde toegang of hackincidenten tot crypto-exchanges, bijvoorbeeld wanneer iemand zonder uw toestemming toegang krijgt tot uw exchange-account, portemonnee, server of fysiek apparaat. Hackers kunnen toegang krijgen tot uw computer of apparaat door zwakke plekken in de beveiliging, malware of phishing. Zodra ze uw handelsaccount, bot, platform, e-mail, bank- of sociale media-accounts hebben gecompromitteerd, kunnen ze wachtwoorden wijzigen waardoor u geen toegang meer krijgt tot uw account. Oplichters sturen vaak berichten die mensen nabootsen en doorverwijzen naar nepwebsites, of hen vragen om geld te sturen. Moderne aanvallen zijn zeer geavanceerd, de nepwebsites lijken misschien echt te zijn.

Malware

Criminelen kunnen schadelijke software (of malware) gebruiken om uw online activiteiten te controleren en sleutels te stelen om toegang te krijgen tot portemonnees en crypto-uitwisselingsplatforms. Malware wordt vaak gedownload wanneer mensen een geïnfecteerde e-mailbijlage openen of op een verdachte link in een e-mail klikken. Malware kan ook worden gebruikt om uw gebruikersnamen, wachtwoorden of andere informatie te stelen, die vervolgens wordt doorgestuurd naar een derde partij.

‘Malware’ is een verzamelnaam voor verschillende soorten malware, waaronder virussen, wormen, spyware, trojans of bots.

Geavanceerde aanvallen

Geavanceerde criminelen zijn dagelijks actief om kwetsbaarheden op computers en andere apparaten uit te buiten. Enkele van de technieken die ze gebruiken zijn:

  • ongeoorloofde toegang of hacking – wanneer iemand zonder toestemming toegang krijgt tot uw computer of apparaat,,
  • malware – schadelijke software (zoals virussen, trojans en spyware) die uw online activiteiten volgen en schade aan de computer veroorzaken,
  • denial-of-service-aanvallen – een aanval die een computer of website overspoelt met gegevens, waardoor deze overbelast raakt en niet goed functioneert. Dit type aanval is vaker gericht op bedrijven dan op individuen.

Het gespecialiseerde blockchain-onderzoeksteam van Digitpol onderzoekt misdaden waarbij blockchain en cryptocurrencies betrokken zijn of worden gebruikt. We zetten onderzoekstechnieken in om complexe transacties op de blockchain te verbergen, zoals Bitcoin, Ethereum en de nieuwste valuta’s die bekend staan ​​als alt-munten..

We onderzoeken malafide Initial Coin Offerings (ICO’s), malafide alt-munten en malafide aanbiedingen op de blockchain. Digitpol heeft de mogelijkheid om betalingen te volgen en te traceren en de identiteit van gebruikers van cryptovaluta’s te verbergen.

We onderzoeken hackincidenten op cryptovaluta-uitwisselingen, gehackte accounts en ongeautoriseerde overdracht van activa.

Cryptocurrency de-anonimiseren

We helpen financiële onderzoekseenheden illegale fondsen op te sporen, de bewegingen van cryptovaluta’s en tokens te traceren, vast geld te traceren dat is overgedragen via de blockchain-economie, we onderzoeken, identificeren en helpen bij het in beslag nemen van portefeuilles en rekeningen.

Notice: JavaScript is required for this content.

Nieuws

 Category Cyber beveiliging

Kaseya stelt detectietool voor VSA-servers beschikbaar

July 11, 2021 Edit Leverancier van ICT-beheersoftware Kaseya doet momenteel onderzoek naar een ransomware-incident. Volgens cybersecurityorganisatie Huntress Labs is Kaseya…  Tags Read More