Pentesten van een geconnect voertuig

Connected Car Security is een tak van forensisch voertuigonderzoek met betrekking tot het herstellen van digitaal bewijsmateriaal of gegevens die zijn opgeslagen op cloudservers die verbinding maken met automodules en connected car-applicaties. Forensische analyse van de connected car bestaat uit het analyseren van gegevens met betrekking tot kwetsbaarheden, het verkrijgen van toegangslogboeken tot voertuig Gateway- of commando-eenheden, CAN BUS-logboeken en gegevens van voertuigcloudservers, dergelijke gegevens kunnen worden hersteld van zowel voertuig- als cloudservers onder forensisch verantwoorde omstandigheden.

Pentesten van een geconnect voertuig 

De Connected Car-experts van Digitpol zijn gespecialiseerd in CAN BUS-netwerken en besturingssystemen voor auto’s. Ons team voert penetratietests uit voor voertuigfabrikanten op beide connectiviteitsniveaus, OT en CAN BUS. Wij zijn experts in het onderzoeken van CAN BUS-gateways en -manipulaties.

We voeren forensische analyses uit op autosystemen. Wij zijn gespecialiseerd in het keuren van ECU’s. Clusters, sleutels en ingebouwde OEM GPS-satellietnavigatiesystemen, ook wel infotainment- of telematicasystemen genoemd. Ons forensisch team doet sinds 2009 onderzoek naar autosystemen. Samen met systeemfabrikanten hebben we een solide en robuuste methode ontwikkeld om forensische gegevens van alle voertuigmodules te herstellen. We herstellen identificatiegegevens, crashgegevens, historische storingen en fouten van alle soorten voertuigen. Voertuigen onderzoeken we ter plaatse of in ons forensisch laboratorium.

Car Bug Sweep Bench ECU Testing ECU Forensic Investigation Car Forensics

Onze Expertise

Infotainment Forensisch onderzoek

We voeren forensische analyses uit op GPS-systemen voor auto’s voor wetshandhavingsinstanties en testen voor OEM’s. Wij zijn gespecialiseerd in het onderzoek van ingebouwde OEM GPS-satellietnavigatiesystemen, ook wel infotainment- of telematicasystemen genoemd. Ons forensisch team doet sinds 2009 onderzoek naar de onderzoekstechnieken om forensische gegevens van embedded voertuig-gps-systemen te verkrijgen. Samen met systeemfabrikanten hebben we een solide en robuuste methode ontwikkeld om forensische gegevens te herstellen.

ECU-identificatie

Namens LEA en verzekeringsmaatschappijen heeft ons SMV-team de mogelijkheid om verwijderde forensische onderdelen te herstellen van gecodeerde onderdelen. We kunnen verwijderde KM-, VIN- en serienummers herstellen van flash- en geheugenchips met behulp van een methode die bekend staat als chip-off forensics.

  • Chip-off forensisch onderzoek
  • Herstelde identiteiten
  • Herstelde verwijderde gegevens
  • Herstelde KM-gegevens
Herstel van crashgegevens

Wij zijn gespecialiseerd in digitaal onderzoek naar autoverzekeringsfraude. Wij zijn experts in de analyse van ‘gefaseerde aanrijdingen’ waarbij een voertuig is gemeld, maar de aanrijding heeft nooit plaatsgevonden. We zetten digitale forensische methoden in om de sporen te achterhalen die zijn opgeslagen in voertuigmodules. We herstellen de laatste gebeurtenissen zoals eventuele aanrijdingen en kunnen de motortemperatuur van het voertuig op het moment van de aanrijding, de KM-waarde en de tijd en datum van de aanrijding identificeren. Deze parameters helpen claimbehandelaars vaak om claims op te lossen of te verifiëren. In sommige gevallen kan een frauduleuze claim worden opgespoord.

Nieuws

 Category Cyber beveiliging

Kaseya stelt detectietool voor VSA-servers beschikbaar

July 11, 2021 Edit Leverancier van ICT-beheersoftware Kaseya doet momenteel onderzoek naar een ransomware-incident. Volgens cybersecurityorganisatie Huntress Labs is Kaseya…  Tags Read More