Soorten cybercriminaliteit

Ongeautoriseerde toegang Onderzoek

We onderzoeken en analyseren ongeoorloofde cybertoegang of hackincidenten, bijvoorbeeld wanneer iemand zonder uw toestemming toegang krijgt tot uw cloud, server of fysiek apparaat. Hackers kunnen toegang krijgen tot uw computer of apparaat door zwakke plekken in de beveiliging, malware of phishing. Zodra ze uw e-mail-, bank- of socialemedia-accounts hebben gecompromitteerd, kunnen ze wachtwoorden wijzigen waardoor u geen toegang meer krijgt tot uw account. Oplichters sturen vaak berichten die mensen nabootsen en doorverwijzen naar nepwebsites, of hen vragen om geld te sturen. Moderne aanvallen zijn zeer geavanceerd, de nepwebsites lijken misschien echt te zijn.

Malware-analyse is de studie of het proces om de functionaliteit, oorsprong en potentiële impact te bepalen van een bepaald malwaremonster, zoals een virus, worm, Trojaans paard, rootkit of achterdeur. Cybercriminelen kunnen schadelijke software (of malware) gebruiken om uw online activiteiten te controleren en schade aan de computer toe te brengen. Malware wordt vaak gedownload wanneer mensen een geïnfecteerde e-mailbijlage openen of op een verdachte link in een e-mail klikken. Malware kan ook worden gebruikt om uw gebruikersnamen, wachtwoorden of andere informatie te stelen, die vervolgens wordt doorgestuurd naar een derde partij.

'Malware' is een verzamelnaam voor verschillende soorten malware, waaronder virussen, wormen, spyware, trojans of bots. Het gespecialiseerde Malware- en Virusanalyseteam van Digitpol traceert malware, detecteert en verwijdert bedreigingen en analyseert de functie en traceert routes voor gegevensoverdracht.

Geavanceerde aanvallen Onderzoek

Geavanceerde criminelen zijn dagelijks actief om kwetsbaarheden op computers en andere apparaten uit te buiten. Enkele van de technieken die ze gebruiken zijn:

ongeoorloofde toegang of hacking - wanneer iemand zonder toestemming toegang krijgt tot uw computer of apparaat,
malware – schadelijke software (zoals virussen, trojans en spyware) die uw online activiteiten volgen en schade aan de computer veroorzaken,denial-of-service-aanvallen - een aanval die een computer of website overspoelt met gegevens, waardoor deze overbelast raakt en niet goed functioneert. Dit type aanval is vaker gericht op bedrijven dan op individuen.

DDOS - Denial of service of gedistribueerde denial of service-aanvallen Onderzoek

Cyberaanvallen komen vaak voor en een vaak geziene methode is een denial-of-service-aanval waarbij een computer of website wordt overspoeld met gegevens, waardoor het systeem of de computer kan worden overbelast en het niet meer goed functioneert. In tegenstelling tot hacking of malware, gaat het over het algemeen niet om toegang tot het computersysteem. Een gedistribueerde denial of service (DDoS)-aanval is een denial-of-service-aanval die afkomstig is van meerdere systemen, vaak een netwerk van gecompromitteerde computers.

E-mailfraudeonderzoek

Het cyber- en fraudeteam van Digitpol zijn gecertificeerde fraude- en forensische onderzoekers en kunnen worden ingezet om te helpen bij alle zaken die verband houden met e-mailfraude, e-mailspearphishing-aanvallen, e-mailzwendel en online gerelateerde fraude. Digitpol kan forensische onderzoekers inzetten om hacking te onderzoeken, te bepalen hoe het heeft plaatsgevonden en de bevindingen te rapporteren. Digitpol zorgt ervoor dat hackers niet actief zijn in uw netwerk en zorgt ervoor dat het beleid en de regels van uw gebruikersaccounts correct zijn geconfigureerd om verdere aanvallen te voorkomen.

Onderzoek naar phishing-aanvallen

Phishing-aanvallen, e-mailfraude, oplichting en online fraude vinden in de meeste gevallen plaats wanneer cybercriminelen manieren vinden om de e-mailservers of accounts van kleine en middelgrote bedrijven te hacken, vaak gericht op bedrijven met zaken in Aziatische landen. Cybercriminelen krijgen toegang tot e-mailaccounts en doorzoeken e-mailaccounts op zoek naar gevoelige informatie zoals openstaande, onbetaalde facturen of gegevens met betrekking tot financiële transacties en zaken tussen leverancier, verkoper en klanten. Wanneer cybercriminelen een verkoop of een verschuldigde factuur identificeren, sturen de fraudeurs vervolgens verschillende fictieve e-mails vanaf het gehackte e-mailaccount of een e-mailadres dat is gerepliceerd naar het oorspronkelijke e-mailadres dat beweert verantwoordelijk te zijn voor de verkoop of een verschuldigde factuur. vragen om geldovermakingen naar een aangewezen bankrekening, meestal met het excuus dat er een probleem is bij de bank en een alternatieve rekening moet worden gebruikt. Het komt vaak voor dat het genomineerde account op dezelfde naam staat als de bedrijfsnaam of met een heel kleine wijziging zoals een extra letter. Het is gebruikelijk dat de bankrekening in dezelfde stad staat als het slachtoffer of de klant.

Onderzoek naar Office 365 Phishing-aanvallen

Het cyber- en fraudeteam van Digitpol zijn gecertificeerde examinatoren en kunnen helpen bij alle zaken die verband houden met phishing-aanvallen, e-mailzwendel en fraude. Digitpol kan forensische onderzoekers inzetten om de hack te onderzoeken, te bepalen hoe deze heeft plaatsgevonden en de bevindingen te rapporteren. Digitpol zorgt ervoor dat hackers niet actief zijn in uw netwerk en zorgt ervoor dat het beleid en de regels van uw gebruikersaccounts correct zijn geconfigureerd om verdere aanvallen te voorkomen.

Als uw bedrijf het doelwit is geweest van een phishing-aanval zoals internetfraude, CEO-fraude of e-mailfraude en oplichting en er zijn gelden overgemaakt naar een bankrekening, dan kunnen wij u helpen, maar alleen als u snel handelt en het bewijs heeft. Als Digitpol tijdig op de hoogte wordt gesteld, zal Digitpol helpen om te voorkomen dat het geld verder wordt overgemaakt en assisteren bij alle zaken zoals het melden van het misdrijf bij de lokale politie in de regio waarnaar het geld is overgemaakt.

Cyber oorlog

Cyberoorlogvoering is het gebruik van technologie om een land aan te vallen, wat vergelijkbare schade aanricht als daadwerkelijke oorlogsvoering. 'Cyberwarfare' impliceert geen schaal, uitstel of geweld die typisch worden geassocieerd met de term 'oorlog'. Het Cyber Intelligence Team van Digitpol monitort de meest serieuze bedreigingen en malafide actoren, we verzamelen 24/7 Cyber Threat Intelligence.

Wordt u getroffen door een cybercrime?

Als u een cybercrime of cyberaanval overkomt, moet u snel reageren. Meld het incident zo snel mogelijk bij uw lokale politie in het land waar u woont. Vraag het politierapport of het zaaknummer op.

Cybercriminaliteit in zijn verschillende formaten, zoals online identiteitsdiefstal, financiële fraude, stalking, pesten, hacking, e-mailfraude, e-mailspoofing, factuurfraude, e-mailzwendel, bankzwendel, CEO-fraude. Cyberfraude kan leiden tot grote ontwrichting en financiële rampen. Neem eerst contact op met de politie, meld het misdrijf en neem vervolgens contact op met de hotlines van Digitpol of reageer online op ons voor forensische ondersteuning of onderzoeksondersteuning CONTACT