Voertuigcriminaliteit

Als uw voertuig / auto wordt gestolen, meldt u de diefstal onmiddellijk bij het dichtstbijzijnde politiebureau en belt u Digitpol om te helpen bij het zoeken. Gestolen auto’s – We volgen, lokaliseren, onderzoeken en repatriëren 24/7 gestolen voertuigen

De Gestolen Vehicle Investigation Unit van Digitpol is wereldwijd actief. Onze experts hebben tientallen jaren ervaring met het onderzoeken van voertuigcriminaliteit, het opsporen van gestolen voertuigen en het repatriëren van gestolen voertuigen. Als Digitpol wordt ingeschakeld om een ​​gestolen auto te doorzoeken, werken we met een uurtarief.

We werken eerlijk en transparant.

  • We zijn leiders in de repatriëring van voertuigen, ook terug naar het land van herkomst.
  • De volgende documenten zijn vereist voor alle detectie en repatriëring.
  • We moeten de vereiste documenten zien, zoals een POA, (proxy) aangifte van diefstal door de politie en voertuigdocumenten.
  • We moeten er absoluut zeker van zijn dat de claim authentiek is. Zodra we de zaak hebben geanalyseerd en beweren onze gespecificeerde trackingteams in te zetten.
  • Wanneer we uw voertuig vinden, voeren we een forensische analyse van het voertuig op locatie uit.

We zorgen ervoor dat de oorspronkelijke identiteit correct is door middel van forensische methoden. Met de juiste documenten kan het voertuig worden geretourneerd aan de legale eigenaar van een buitenlandse staat, wij zorgen voor de juridische procedure en het transport. Alle procedures worden geregeld via een wetshandhavingsinstantie of advocaat en worden ondersteund door de verzekeringsmaatschappij of de desbetreffende financiële instelling.

Waarom wij?
Het is mogelijk dat de politie niet de onmiddellijke tijd heeft om naar uw gestolen auto te zoeken of niet de capaciteit heeft om continu en intensief te zoeken, we kunnen onmiddellijk zoeken en voor een onbeperkte tijd gaan we ook verder met zoeken. Als we de gestolen auto vinden, bellen we de politie.

Meld de diefstal direct samen met alle details bij de politie, breng de autopapieren mee en als het voertuig een volgsysteem heeft, log dan in op de tracker. Zodra u de auto bij de politie heeft aangemeld, belt u Digitpol om u te helpen bij het zoeken. BEL +31558448040 Digitpol kan u in heel Europa en internationaal bijstaan.

Het is belangrijk dat u dit zo snel mogelijk meldt bij de lokale politie in het land waar de auto is gestolen. Neem het kentekenbewijs mee en alle informatie die je hebt over de auto en de plaats en tijd van de diefstal. Zodra de auto als gestolen is gemeld, belt u Digitpol om u te helpen bij het zoeken. Digitpol +31558448040. Wanneer u terugkeert naar uw land, moet u contact opnemen met uw lokale politie om deze bij te werken, zodat uw verzekeringsmaatschappij volledig op de hoogte is, tijdens het interview wordt u gevraagd om de verklaring van diefstal door de politie die u in het buitenland hebt afgelegd.

Stolen Vehicle Investigation - DIGITPOL Vehicle Investigation Digitpol Forensic Investigation Unit Stolen Vehicle Investigation

Daling voertuigdiefstal vlakt af

Opvallend is dat de diefstal van jonge voertuigen toeneemt met 12%. Diefstal van 2 jaar oude voertuigen stijgt het meest, met 38,7%. De Audi A1 en de Fiat 500 dragen met name bij aan deze stijging. De VW Golf en de Polo, worden ondanks forse daling, nog steeds het meest gestolen. De diefstal van hybride voertuigen blijft nagenoeg gelijk waarbij Toyota en Lexus het meest populair zijn. De Mercedes Vito en Sprinter en de VW Transporter zijn bij elkaar goed voor 58 % van de gestolen lichte bedrijfswagens. Bijna 50% van de motorfietsen wordt gestolen in Amsterdam en Den Haag.

Het totale aantal voertuigen dat op de eerste dag wordt teruggevonden, is wederom licht gestegen van 34,4% naar 36,6 %. Het versnelde aangifteproces bewijst daarmee blijvend zijn toegevoegde waarde. Opvallend is dat voertuigen die een grote diefstalstijging laten zien een laag terugvindpercentage hebben: bij de Audi A1 is dit 16% en bij de Fiat 500 maar 15%. Van gestolen Harley Davidsons wordt slechts 5,3 % teruggevonden.

“De diefstal toename van jonge voertuigen toont de georganiseerdheid van de autodieven aan en dus blijft aandacht voor preventie en intensieve samenwerking bij de opsporing essentieel.” zegt Hendrik Steller, Manager van Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit.

Het Duitse Bundeskriminalamt gebruikt de 2011 cijfers van de Duitse vereniging van verzekeringsmaatschappijen voor de totale economische schade aan gestolen motorvoertuigen: bijna 260 miljoen euro. Dit bedrag vertegenwoordigt alleen gestolen voertuigen (en niet bijvoorbeeld voertuigen die verloren zijn gegaan door fraude). De totale economische schade is een stijging van bijna 1% in vergelijking met 2010 en een stijging van 19% vergeleken met het gemiddelde totale bedrag van de voorgaande 5 jaar. Bovendien was de gemiddelde individuele claim hoger. Dit kan worden veroorzaakt door een hogere marktwaarde van de gemiddelde auto die wordt gestolen of een indicatie van een trend waarbij motorvoertuigen met een hogere waarde worden getarget. @BKA

Voertuigcriminaliteit is een zeer georganiseerde criminele activiteit die alle regio’s van de wereld treft en die duidelijk verband houdt met georganiseerde misdaad en terrorisme. Voertuigen worden niet alleen voor hun hele functionaliteit gestolen, voertuigen worden ook verhandeld om andere misdaden te financieren. Ze kunnen ook worden gebruikt als bomendragers of bij het plegen van andere misdaden. Eind december 2015 werden 7,4 miljoen records van gerapporteerde gestolen motorvoertuigen wereldwijd geregistreerd.

Contact

Notice: JavaScript is required for this content.

Onze Oplossingen

BEL +31558448040

Tracing

Internationale tracering, locatie en repatriëring van gestolen voertuigen

Onderzoeken

On-site onderzoeken, onderdelen inspecteren, voertuigen en de originele identiteit traceren.

Repatriëring

Wij zijn gespecialiseerd in autovervoer, gesloten autotransport en internationaal autotransport.

Nieuws

 Category Cyber beveiliging

Kaseya stelt detectietool voor VSA-servers beschikbaar

July 11, 2021 Edit Leverancier van ICT-beheersoftware Kaseya doet momenteel onderzoek naar een ransomware-incident. Volgens cybersecurityorganisatie Huntress Labs is Kaseya…  Tags Read More