Computer Forensisch Onderzoek
Forensisch onderzoek van computers
Computer forensics, Digitpol biedt forensische diensten om forensische gegevens te herstellen van computers, draagbare apparaten en harde schijven. We kunnen verwijderde gegevens, internetgeschiedenis, e-mails, foto's en een breed scala aan services herstellen met betrekking tot gegevensherstel van harde schijven en solid-state schijven.
De forensische computerexperts van Digitpol onderzoeken, analyseren en herstellen forensische gegevens van computers, draagbare apparaten en harde schijven. We zorgen ervoor dat er geen digitaal bewijs over het hoofd wordt gezien en assisteren in elke fase van een onderzoek, ongeacht de grootte of locatie van gegevensbronnen. Claims van lekken, fraude, cyberspionage, financiële manipulatie, computercriminaliteit, wangedrag van werknemers en andere illegale of onrechtmatige acties vereisen dat bedrijven, advocatenkantoren en overheidsinstanties digitale forensische methoden inzetten om feiten die tot de waarheid leiden, samen te voegen.
Computerforensisch onderzoek is een tak van digitale forensische wetenschap die betrekking heeft op bewijsmateriaal dat wordt gevonden in computers en digitale opslagmedia. Het doel van computerforensisch onderzoek is om op forensisch verantwoorde wijze digitale media te onderzoeken met als doel het identificeren, bewaren, achterhalen, analyseren en presenteren van feiten en meningen over de digitale informatie.
Ongeautoriseerde toegang
We onderzoeken en analyseren ongeoorloofde toegang of hackincidenten, bijvoorbeeld wanneer iemand zonder uw toestemming toegang krijgt tot uw computer of apparaat. Hackers kunnen toegang krijgen tot uw computer of apparaat door zwakke plekken in de beveiliging, malware of phishing. Zodra ze uw e-mail-, bank- of socialemedia-accounts hebben gecompromitteerd, kunnen ze wachtwoorden wijzigen waardoor u geen toegang meer krijgt tot uw account. Oplichters sturen vaak berichten die mensen nabootsen en doorverwijzen naar nepwebsites, of hen vragen om geld te sturen. Moderne aanvallen zijn zeer geavanceerd, de nepwebsites lijken misschien echt te zijn.
Malware
Criminelen kunnen schadelijke software (of malware) gebruiken om uw online activiteiten te controleren en schade aan de computer toe te brengen. Malware wordt vaak gedownload wanneer mensen een geïnfecteerde e-mailbijlage openen of op een verdachte link in een e-mail klikken. Malware kan ook worden gebruikt om uw gebruikersnamen, wachtwoorden of andere informatie te stelen, die vervolgens wordt doorgestuurd naar een derde partij.
'Malware' is een verzamelnaam voor verschillende soorten malware, waaronder virussen, wormen, spyware, trojans of bots.
Geavanceerde aanvallen
Geavanceerde criminelen zijn dagelijks actief om kwetsbaarheden op computers en andere apparaten uit te buiten. Enkele van de technieken die ze gebruiken zijn:
- ongeoorloofde toegang of hacking - wanneer iemand zonder toestemming toegang krijgt tot uw computer of apparaat,
- malware – schadelijke software (zoals virussen, trojans en spyware) die uw online activiteiten volgen en schade aan de computer veroorzaken,
- denial-of-service-aanvallen - een aanval die een computer of website overspoelt met gegevens, waardoor deze overbelast raakt en niet goed functioneert. Dit type aanval is vaker gericht op bedrijven dan op individuen.
Denial of service of gedistribueerde denial of service-aanvallen
Cyberaanvallen komen vaak voor en een vaak geziene methode is een denial-of-service-aanval waarbij een computer of website wordt overspoeld met gegevens, waardoor het systeem of de computer kan worden overbelast en niet goed meer kan functioneren. In tegenstelling tot hacking of malware, gaat het over het algemeen niet om toegang tot het computersysteem. Een gedistribueerde denial of service (DDoS)-aanval is een denial-of-service-aanval die afkomstig is van meerdere systemen, vaak een netwerk van gecompromitteerde computers.
Herstel van gegevens
De forensische computerexperts van Digitpol onderzoeken, analyseren en herstellen forensische gegevens van computers, draagbare apparaten, mobiele telefoons, USB-drives, servers, cloud- en harde schijven, herstel van foto's, documenten, e-mails, logs, internetgeschiedenis en metadata.
Onze Oplossingen
De forensische computerexperts van Digitpol onderzoeken, analyseren en herstellen forensische gegevens van computers, draagbare apparaten en harde schijven.
Wij zijn gespecialiseerd in het herstellen van gegevens van mobiele telefoons en draagbare apparaten. We herstellen sms, oproepen, e-mails, media, VoIP-gegevens, GPS, internetgeschiedenis, WhatsApp, Viber, signaal, telegram, verwijderde gegevens, cloudbronnen en alle mobiele ID-gegevens.
Cloudgegevensbronnen vormen een virtuele goudmijn aan potentieel bewijs voor forensische onderzoekers. Samen met gegevens van mobiele apparaten leggen ze vaak de details en cruciale verbindingen vast die onderzoekers nodig hebben om misdaden op te lossen. Digitpol heeft toegang tot cloudbronnen en kan gegevens in cloudservices herstellen.