[fl_builder_insert_layout slug="top-bar"]
Author:
Category Cybercriminaliteit

Het meest bekende voorbeeld van authenticatie is inloggen met een gebruikersnaam en wachtwoord. Dit is echter ook de meest onveilige vorm van authenticatie. Kwaadwillenden kunnen hier misbruik van maken en zo toegang krijgen tot accounts en systemen binnen uw organisatie. Sterkere authenticatiemethoden bieden meer bescherming tegen dergelijke aanvallen. Voorbeelden hiervan zijn tweefactorauthenticatie en de FIDO2-standaard van de FIDO Alliance.

In de factsheet ‘Volwassen authentiseren – gebruik veilige middelen voor authenticatie’ adviseert het NCSC om uw accounts op een manier te beveiligen die past bij de gevoeligheid van de gegevens en middelen waar deze toegang toe bieden.

Factsheet ‘Volwassen authenticeren – gebruik veilige middelen voor authenticatie’

In de factsheet ‘Volwassen authenticeren – gebruik veilige middelen voor authenticatie’ adviseert het NCSC om uw accounts op een manier te beveiligen die past bij de gevoeligheid van de gegevens en middelen waar deze toegang toe bieden.

https://www.ncsc.nl/documenten/factsheets/2022/april/24/factsheet-volwassen-authentiseren-gebruik-veilige-middelen-voor-authenticatie

You must be logged in to post a comment.