[fl_builder_insert_layout slug="top-bar"]
Author:
Tags
Category Cybercriminaliteit

RaidForums Hacking Marketplace in beslag genomen

Operatie TOURNIQUET van Europol slaagde erin een van de meest beruchte marktplaatsen voor hacking, RaidForums, neer te halen. Volgens Europol is zijn infrastructuur in beslag genomen tijdens de grote grensoverschrijdende rechtshandhavingsoperatie. De operatie was een samenwerking tussen de Europese politie, de VS, het VK, Zweden, Portugal en Roemeniƫ. Naast het neerhalen van het forum, werden een van de beheerders en twee van zijn handlangers gevangengenomen en gearresteerd. De operatie werd uitgevoerd na een jaar van gezamenlijke planning en informatie-uitwisseling tussen onderzoekers en agenten van de verschillende politiediensten binnen het kader van de Joint Cybercrime Action Taskforce.

Dankzij het systeem voor het delen van informatie konden veiligheidstroepen een duidelijk beeld schetsen en de rollen vaststellen van verschillende actoren op de markt, zoals beheerders, witwassers, gebruikers, verkopers en kopers. RaidForums werd gelanceerd in 2015 en wordt beschouwd als een van ‘s werelds grootste hackforums, met meer dan 500.000 gebruikers. Alles, van creditcardgegevens tot bankrekeningnummers tot gebruikersnamen en wachtwoorden, wordt op het forum verkocht. Een voorbeeld van zo’n voorbeeld dat op de site te koop was, waren 40 miljoen gebruikersrecords die werden gestolen uit de populaire mobiele app Wishbone en de persoonlijke gegevens van honderdduizenden personen die in 2020 op Covid-19 hebben getest.

Het DoJ klaagt zijn oprichter, de 21-jarige Portugees Diogo Santos Coelho, aan voor zes criminele feiten, waaronder samenzwering, fraude met toegangsapparaten en verergerde identiteitsdiefstal.

De Amerikaanse wetshandhaving heeft een van de grootste online forums voor cybercriminelen ter wereld gesloten en heeft de aanklacht bekendgemaakt die de Portugese oprichter voor de federale rechtbank zal krijgen. De verwijdering zal echter waarschijnlijk slechts een tijdelijke klap zijn voor hackers, die andere manieren zullen vinden om gegevens te kopen en verkopen die zijn gestolen bij cyberaanvallen, merkten beveiligingsprofessionals op.

Het Department of Justice (DoJ) maakte dinsdag bekend dat het drie domeinen in beslag heeft genomen om de RaidForums-website, een grote Engelstalige online marktplaats voor cybercriminelen, te sluiten om databases te kopen en verkopen die zijn gestolen van organisaties in ransomware en andere cyberaanvallen. De domeinen die door de FBI in beslag werden genomen na het verkrijgen van rechterlijke toestemming waren “raidforums.com”, “Rf.ws” en “Raid.lol”, volgens een dinsdag gepubliceerd persbericht.

Lees verder: https://digitpol.com/raidforums-hacking-marketplace-seized/

You must be logged in to post a comment.